Τέλη κυκλοφορίας με ή χωρίς κωδικούς: Ποια η προθεσμία;

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας για να είναι εμπρόθεσμη θα πρέπει να γίνει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται πως η μη έγκυρη αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας επισύρει πρόστιμο, το οποίο ισούται με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 στην προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2022, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να πληρωθούν με κωδικούς taxisnet ή και χωρίς κωδικούς.

Παράταση τελικά δόθηκε για τα τέλη κυκλοφορίας 2022 που βγήκαν από τον Νοέμβριο.

Τα τέλη κυκλοφορίας έχουν ανέβει από τις 20 Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η προθεσμία για την πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας 2022 θα είναι η 28η Φεβρουαρίου 2022 -χωρίς νέες άλλες παρατάσεις.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώσουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας με την προηγούμενη χρονιά. Κάθε ειδοποιητήριο θα έχει το δικό του QR Code. Έτσι ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου σκανάροντας το, θα μπορεί να πληρώσει εύκολα και γρήγορα μέσω web banking από το κινητό του χωρίς να πρέπει να περάσει κωδικό πληρωμής, ούτε το ποσό.

Με λίγα λόγια, θα μπορούν να κάνουν χρήση του barcode για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω τράπεζας ή το QR code για να πληρώσουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Εδώ (https://www.aade.gr/polites/ohimata/teli-kykloforias-horis-kodikoys-taxisnet) μπορούν να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς.