Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια σχολεία είναι κλειστά στην Εύβοια Δευτέρα (6/2) και Τρίτη (7/2);


Ποια σχολεία θα είναι κλειστά στην Εύβοια την Δευτέρα (6/2) και Τρίτη (7/2) [Συνεχής ενημέρωση]

Ήρθε μεγάλη κακοκαιρία και στην Εύβοια. Μάλιστα το έστρωσε για τα καλά στην Εύβοια την Κυριακή. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία σε περιοχές της Εύβοιας θα είναι κλειστά. (Διαβάστε όλα τα ρεπορτάζ με τα χιόνια στην Εύβοια)

Από το πρωί της Κυριακής (5/2) χιονίζει στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Εύβοιας, ενώ επηρεάζονται και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Από το βράδυ της ίδιας ημέρας και προς τις πρώτες ώρες της Δευτέρας φαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν κι άλλο υψομετρικά και θα επηρεάσουν και κεντρικές περιοχές της Χαλκίδας.

Ξεκίνησαν και τα δελτία τύπου από τους Δήμους όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά στην Εύβοια, Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023.

Με απόφαση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου, Θανάση Μπουραντά τα σχολεία θα είναι κλειστά στην περιοχή του. Πρόκειται για έναν δήμο που έχει “χτυπηθεί” πολλές φορές από τον χιονιά. Οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δηλαδή νηπιαγωγεία- βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω παγετού.

Κατόπιν της απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων, τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της κακοκαιρίας. Κλειστοί επίσης θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, καθώς και δομές των Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων.

Αργότερα ήρθε και η απόφαση από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για κλειστά σχολεία σε όλη την Εύβοια.