Πότε ανοίγουν τα σχολεία 2022;

Αν και είναι νωρίς, πολλοί γονείς και στην Εύβοια θέλουν να ξέρουν πότε θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία για να κάνουν το προγραμματισμό τους όσον αφορά τις διακοπές τους

Τα σχολεία να έκλεισαν κανονικά όπως τα προηγούμενα χρόνια. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα είναι στη θέση τους στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το καλοκαίρι
Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το καλοκαίρι

Λίγες μέρες μετά αναμένεται να ξεκινήσει και η νέα σχολική χρονιά. Κάθε χρόνο ξεκινούν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου. Πέρσι άνοιξαν στις 13 Σεπτεμβρίου.

Επειδή, ωστόσο η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει Κυριακή, οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν στις τάξεις τους την 12η Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα. Παράλληλα, από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 (έως τώρα) μέχρι τις 17:30 με στόχο «την άρση εμποδίων στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας».

Τέλος, θα δείτε μια υπέροχη είδηση από την Κρήτη. Το βραβείο «εκπαιδευτικός της χρονιάς» κέρδισε ένας νέος δάσκαλος, που κατάφερε να μεταμορφώσει ένα σχολείο στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στην Κρήτη. Ο Χάρης Γεωργιακάκης, ο οποίος χρειάζεται να οδηγεί κάθε μέρα 100 χιλιόμετρα, τονίζει ότι «δάσκαλος δεν είναι αυτός που διδάσκει αλλά αυτός που εμπνέει».