Κληρονομιές και διαθήκες: Έρχονται μεγάλες αλλαγές

Σημαντική Αύξηση του κοινωνικο-οικονομικού του αποτυπώματος κατέγραψε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ για το 2023 σε σχέση με το 2020

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, πιστός στο όραμά του για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον, συνεχίζει με σταθερά βήματα να εξελίσσεται, προσφέροντας σημαντική προστιθέμενη αξία στο «τρίπτυχο» ελληνική οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον.

Η αύξηση της συνεισφοράς του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ σε κοινωνικο- οικονομικό επίπεδο και ιδιαίτερα το ισχυρό αποτύπωμά του σε σχέση με την αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, αποτιμάται στην Έκθεση «Προτεραιότητα στην Κοινωνία» αναφορικά με το έτος 2023, η οποία βασίζεται σε μελέτη που υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά από το Τμήμα Υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της EY Ελλάδας και περιλαμβάνει σύγκριση με την πρώτη αντίστοιχη μελέτη του ίδιου φορέα το 2020.

Τα αποτελέσματα της μελέτης για το 2023 αναδεικνύουν την πολλαπλασιαστική συνεισφορά του Ομίλου στο σύνολο του ΑΕΠ, η οποία εκτιμάται σε €406 εκ. αυξημένη κατά 77% σε σχέση με το 2020. Με σημαντική επίδραση στην απασχόληση, επιβεβαίωσε ότι εντάσσεται στους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα καθώς με τη δραστηριότητά του στηρίζει περισσότερες από 12.500 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης (0,3% της συνολικής απασχόλησης της χώρας), αύξηση της τάξης του 87% σε σχέση με το 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε 1 θέση εργασίας, 13 επιπλέον θέσεις εργασίας υποστηρίζονται κατά μέσο όρο στην ευρύτερη οικονομία από τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ.

Τέλος, με επενδύσεις (χωρίς τις εξαγορές) που ξεπερνούν τα €60 εκ. την περίοδο 2020-2023 αποκλειστικά για τον «πράσινο» μετασχηματισμό του Ομίλου και με γνώμονα τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επιβεβαιώνει τη στοχοπροσήλωσή του στην υλοποίηση της «πράσινης» στρατηγικής με έμφαση στην υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών και καινοτομιών. Ενδεικτικά, αξίζει να σημειωθεί, ότι στα εργοστάσια του Ομίλου στο Μηλάκι και στον Βόλο το 2023, η αξιοποίηση εναλλακτικών καυσίμων έχει, σύμφωνα με τη μελέτη, υποκαταστήσει τη χρήση ορυκτών σε ποσοστό 47,4% και 45,2% αντίστοιχα, φέρνοντας μείωση των εκπομπών CO2 κατά 66.000 τόνους και 70.000 τόνους αντίστοιχα.

Ο κ. Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά: «Τα ευρήματα της μελέτης του κοινωνικο-οικονομικού μας αποτυπώματος για το 2023 μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, καθώς επιβεβαιώνουν τη

σταθερή μας δέσμευση να αποτελούμε παράγοντα ανάπτυξης για τη χώρα. Αναδεικνύουν επίσης τον βαθύ δεσμό που μας ενώνει με τις τοπικές κοινωνίες όπου λειτουργούν οι παραγωγικές μας μονάδες. Μαζί με τους ανθρώπους μας, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες και τους πελάτες μας δημιουργούμε μια σημαντική αλυσίδα αξίας με ισχυρό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο. Με πυξίδα μας τη βιώσιμη ανάπτυξη, με φροντίδα για τους ανθρώπους μας και την κοινωνία, με δυναμικές επενδύσεις και πρωτοποριακά έργα που εξελίσσουν τη χώρα, με σύγχρονες αειφόρες λύσεις με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να λειτουργούμε ως δύναμη προόδου και παράγοντας αξία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Εύβοια νέα σήμερα

Χαλκίδα: Δείτε τι σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι του

Εύβοια: Όλο το χωριό βγήκε στον δρόμο για να δει την παρέλαση

Εύβοια: Αυτή ήταν η πιο φρικιαστική στιγμή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.