Πώς να μείνετε σεξουαλικά ενεργοί όσο μεγαλώνετε

Όσο μεγαλώνουμε το σώμα μας αλλάζει. Αυτές τις αλλαγές ακολουθούν μεταβολές στη σεξουαλική μας ζωή. Οι άνδρες μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη στύση τους, να χρειάζονται περισσότερη διέγερση για να μπορέσουν να τη διατηρήσουν, να μην έχουν οργασμούς που διαρκούν και να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μπορέσουν να είναι και πάλι έτοιμοι να συνεχίσουν.

Αν έχετε παρατηρήσει τέτοια ζητήματα, είναι λογικό να αισθάνεστε κάπως πεσμένοι. Αλλά είναι σημαντικό να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια, καθώς το σεξ είναι σημαντικό για τη συνολική σας υγεία. Μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να παραμείνετε ενεργοί σεξουαλικά σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι τα παρακάτω.

  1. Θεραπείες με κρουστικά κύματα

Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε μερικές θεραπείες με κρουστικά κύματα https://www.krokkas.gr/%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/. Αν έχετε συχνή στυτική δυσλειτουργία, αυτή η μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει, προσφέροντας μια μακροχρόνια λύση στο πρόβλημα. Την προτείνουμε, γιατί, σε αντίθεση με τα κλασικά φάρμακα τα οποία αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα, τα κρουστικά κύματα εφαρμόζονται ανώδυνα στο πέος και ενεργοποιούν μηχανισμούς αγγειογένεσης που οδηγούν σε μακροχρόνια λύση του προβλήματος. Αντιμετωπίζουν, λοιπόν, την αιτία. Ο ειδικός γιατρός θα σας συμβουλέψει κατάλληλα σχετικά με το αν αυτή είναι η ιδανική λύση για εσάς.

  1. Να βρίσκετε χρόνο για σεξ

Είναι σημαντικό να βρίσκετε χρόνο για σεξ. Δεν είναι καθόλου δεδομένο, καθώς μπορεί να σας απασχολούν πολλά μέσα στην ημέρα. Πρέπει να αφιερώνετε τον απαραίτητο χρόνο σε αυτό (ώστε να μην αγχώνεστε και να μπορείτε να το κάνετε με την άνεσή σας), αλλά και στη σύντροφό σας, ώστε να συνεχίσετε να καλλιεργείτε τη σεξουαλική σας σχέση. Το οποίο μας φέρνει στο επόμενο…

  1. Συζητήστε με τη σύντροφό σας

Είναι πολύ σημαντικό να συζητάτε με τη σύντροφό σας τους προβληματισμούς σας. Ειδικά αν δεν έχετε την ίδια σεξουαλική ορμή. Πρέπει να επικοινωνείτε, ώστε να γνωρίζετε και οι δύο πού βρίσκεται ο καθένας σας, ψυχολογικά και σωματικά.

  1. Αλλάξτε το πρόγραμμά σας

Ενδεχομένως αν αλλάξετε την ώρα που κάνετε σεξ, να έχετε και καλύτερες επιδόσεις. Το πρωί είναι λογικό να έχετε περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το τέλος μιας πολύ κουραστικής ημέρας.

  1. Να γυμνάζεστε και να τρώτε σωστά

Είναι σημαντικό να γυμνάζεστε όσο μπορείτε και να τρώτε σωστά. Αν φροντίζετε το σώμα σας όπως πρέπει, θα δείτε αμέσως τα θετικά αποτελέσματα συνολικά στην υγεία σας και όχι μόνο στο κρεβάτι.

  1. Ζητήστε συμβουλές

Ένας σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση και να διατηρήσετε καλή ψυχολογία. Παράλληλα, μπορεί να λύσετε προβλήματα που δεν έχετε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα στη σχέση σας.

Σε κάθε περίπτωση, είτε αντιμετωπίζετε θέματα ψυχολογικής είτε σωματικής φύσης, πρέπει να απευθύνεστε στο γιατρό που ειδικεύεται στο εκάστοτε ζήτημα.