Το Μινιόν ήταν το μεγαλύτερο κατάστημα της Αθήνας και με σημαντική κερδοφορία.
Χιλιάδες κόσμος το επισκέπτονταν καθημερινά. Είχε μετατραπεί σε ένα τεράστιο σύγχρονο πολυκατάστημα.
Όσον αφορά την Ευρώπη, ήταν το ενδέκατο μεγαλύτερο σε μέγεθος με ετήσιες πωλήσεις που προσεγγίζουν το ένα δισεκατομμύριο δραχμές.
Όλη η Ελλάδα τον επισκέπτονταν μιας και μπορούσες να βρες από καρφίτσες και τρόφιμα μέχρι ηλεκτρονικά και αυτοκίνητα, ενώ αναμφίβολα καταφέρνει να συνδεθεί με τις ομορφότερες στιγμές στη ζωή των Αθηναίων.
Όμως, η επιτυχία του Μινιόν δεν συνεχίστηκε για πολλά χρόνια. Παραμονές Χριστουγέννων του 1980, ένας εμπρησμός θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την πτώση του ιστορικού ονόματος.
Αν και μετά την φωτιά, ξανά ξεκίνησε, δεν ήταν όπως παλιά. Το Μινιόν, που πλέον αδυνατεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αρχίζει να απευθύνεται σε ένα διαφοροποιημένο κοινό, με ελαφρώς αυξημένες τιμές.
Έτσι το 1998, έκλεισε τις πύλες του. Εκείνη την περίοδο απασχολούσε 1.000 υπαλλήλους.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Έκλεισε η υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας, μποτιλιάρισμα παντού
Πόσο θα σας κοστίσει φέτος να ζεστάνετε ένα σπίτι 80 τετραγωνικών;
Μεγάλη προσοχή στη Χαλκίδα, χωρίς ρεύμα θα μείνει η μισή πόλη
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News

