Ιδέες για πρωτοχρονιάτικα δώρα που δεν απογοητεύουν ποτέ

Φτάσαν τα Χριστούγεννα κι η αλλαγή του χρόνου είναι πια δίπλα. Οι περισσότεροι μάλλον έχουν ήδη φροντίσει για δώρα, και κάποιοι καθυστερημένοι μπορεί να βρίσκονται λίγο αγχωμένοι για το τι δώρα να διαλέξουν για τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Όταν ετοιμάζουμε τη λίστα με τα δώρα που σκεφτόμαστε να πάρουμε υπολογίζουμε πάντα τα σημαντικότερα πράγματα που παίζουν ρόλο στην επιλογή τους (πχ το φύλο και την οικειότητα που έχουμε με το άτομο). Η επιλογή είναι το δυσκολότερο κομμάτι. Μετά από αυτή ακολουθεί η αγορά των δώρων είτε σε καταστήματα της περιοχής μας, είτε μέσω κάποιου eshop με χριστουγεννιάτικα που κάποτε μας δίνει και λίγες παραπάνω επιλογές κάνοντας τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη. Μπορούμε να ξοδέψουμε πολλά χρήματα ή και να καταφέρουμε να εξοικονομήσουμε διαλέγοντας φθηνότερα δώρα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως είναι λιγότερο σημαντικά και ιδιαίτερα. 

Όπως κάθε άλλη φορά που υπάρχει αφορμή για να κάνουμε δώρο μπορούμε πάντα να πρωτοτυπήσουμε με κάτι ξεχωριστό και εξειδικευμένο για το συγκεκριμένο άτομο που έχουμε στο μυαλό μας, και να του χαρίσουμε κάτι που θέλει ή χρειάζεται.

Υπάρχουν πολλές ιδέες για δώρα που δεν απογοητεύουν ποτέ και είναι πάντα… επίκαιρα.

Κλασικά δώρα 

Ασφαλείς επιλογές για να χαρίσουμε το ζεστό χαμόγελο στους ανθρώπους μας είναι πάντα τα γιορτινά διακοσμητικά κεριά, διακοσμητικά αγαλματάκια για το σπίτι από αγιοβασιλάκια, καρυοθραύστες και χιονανθρωπάκια, μπάλες, μικρές ή μεγάλες πιατέλες για γλυκά, κούπες για καφέ ή τσάι σε γιορτινά χρώματα και σχέδια, ακόμα και κάποια ρούχα όπως ένα πουλόβερ, κάλτσες ή πιτζάμες με χριστουγεννιάτικα σχέδια πάνω τους. Μπορούμε επίσης να κάνουμε λίγο πιο εξειδικευμένο δώρο με ξύλινο χριστουγεννιάτικο στολίδι ή φλιτζάνι του καφέ που να έχουν γραμμένο πάνω κάποιο μήνυμα ή όνομα της επιλογής μας. Προαιρετική πάντα είναι και μια καρτούλα που συμπληρώνει το δώρο με κάποιες όμορφες ευχές για τις γιορτές.

Πακέτο δώρου

Μπορούμε να πάρουμε κάποια από αυτά και να ετοιμάσουμε ένα ειδικό δώρο που αποτελείται από διάφορα μικρότερα δωράκια. Πολλά καταστήματα μάλιστα προσφέρουν έτοιμα “πακέτα” δώρων, παρόλο που μπορούμε πάντα να αυτοσχεδιασουμε και να φτιάξουμε τα δικά μας. Χρησιμοποιώντας ένα μεγαλύτερο κουτί δώρου, στολισμένο καλάθι, ή μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη κάλτσα που θα κρεμάσουμε πάνω από το τζάκι. Όλα αυτά μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε με διάφορα διακοσμητικά εποχής μαζί με τα δώρα, όπως είναι τα κουκουνάρια και οι γιρλάντες. Παραδείγματα για πακέτο δώρου: 

Το κουτί δώρου μπορούμε να γεμίσουμε με ένα ζευγάρι γάντια, μια όμορφη προσωποποιημένη κούπα του καφέ και μια μπάλα με χιόνι.

Στο στολισμένο καλάθι μπορούμε να βάλουμε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, ένα χριστουγεννιάτικο σετ νοικοκυριού με γάντια φούρνου και πετσέτα κουζίνας, και ένα γιορτινό κερί διακόσμησης για το ρεβεγιόν.

Η κάλτσα για το τζάκι είναι συνήθως για τους μικρούς μας φίλους οπότε μπορούμε να την γεμίσουμε με έναν χιονάνθρωπο κουκλάκι, γιορτινά αυτοκόλλητα, σοκολάτες και καραμέλες.