Προσοχή μεγάλη στην Εύβοια – Το κόλπο για να σου πάρουν χρήματα!

Εύβοια Νέα και ειδήσεις

Τα μάτια μας θα πρέπει να είναι δεκατέσσερα μια και όλο και πιο πολύ πληθαίνουν οι απάτες και τα κόλπα για να χάσουν χρήματα τα θύματα τους

Προσοχή μεγάλη στην Εύβοια – Το κόλπο για να σου πάρουν χρήματα! Προσοχή μεγάλη θα πρέπει να δώσουν οι ηλικιωμένοι στην Εύβοια αφού κινδυνεύουν να χάσουν χρήματα από τις συντάξεις τους και όχι μόνο.

Θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή και στην Εύβοια μιας και τις τελευταίες ημέρες έχουν βρει νέο κόλπο για να πάρουν χρήματα.

Μια απάτη όπου θύμα μπορεί να πέσει ο καθένας μας. Θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα και ανοιχτά τα αυτιά μας για να μην πέσουμε θύματα απάτης.

Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι απάτες για επιστροφή φόρου, άγνωστα επιδόματα και γενικά οι δράστες μεταμορφώνονται σε λογιστές με στόχο να αδειάσουν τα πορτοφόλια των ηλικιωμένων και όχι μόνο.

Θύμα του κόλπου μια γυναίκα ηλικιωμένη

Θύμα αυτού του νέου κόλπου που αρπάζουν χρήματα και μια ηλικιωμένη γυναίκα από την Εύβοια.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα από το νέο κόλπο για να αρπάζουν χρήματα.

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο δράστης που προσποιήθηκε τον λογιστή της.

Της είπε ότι φταίει αυτή που δεν έχει πάρει ακόμα κάποια χρήματα από τα επιδόματα και πως για να ξεμπλοκάρει το σύστημα και να πληρωθεί θα πρέπει να του δώσει τους κωδικούς της τράπεζας.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν δίνουμε ποτέ κωδικούς της τράπεζας και ούτε απαντάμε σε email παραπλανητικά.

Αυτό το λάθος έκανε η άτυχη γυναίκα και έχασε χρήματα από τον λογαριασμό της.

Απάτες με υπαλλήλους κρατικών υπηρεσιών

Υπάρχουν πολλών ειδών απάτες όπου οι δράστες χρησιμοποιούν πολλά τεχνάσματα. Άλλες φορές το παίζουν λογιστές και άλλες υπάλληλοι κρατικών υπηρεσιών όπου εκεί γίνονται απειλητικοί.

Οι απάτες συνήθως πραγματοποιούνται από τηλεφωνικά κέντρα που εδρεύουν στη νότια Ασία.

Σε αυτή την εκδοχή, ο απατεώνας θα καλέσει προσποιούμενος ότι είναι από την εφορία, το ασφαλιστικό ταμείο ή άλλη κρατική υπηρεσία και θα απαιτήσει απλήρωτους φόρους ή άλλες πληρωμές.

Θα απειλήσει ότι η μη πληρωμή μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη ή άλλες κυρώσεις.

Αν διαβάζετε αυτό το κείμενο και έχετε ηλικιωμένους συγγενείς για τους οποίους ανησυχείτε, αφιερώστε χρόνο για να συζητήσετε για τις συνήθεις απάτες. Η τεχνολογία μπορεί συχνά να είναι τρομακτική αν δεν την κατανοούμε πλήρως.

Εύβοια νέα σήμερα

Ποιοι οικοπεδούχοι στην Εύβοια θα πληρώσουν πρόστιμα;

Τα 2 φουλ παράξενα της Εύβοιας που όλο το internet γελά

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι