Πότε ξεκινά η β φάση αναπληρωτών 2022;

Έρχονται και στην Εύβοια προσλήψεις αναπληρωτών για το διδακτικό έτος 2022-23 όπως θα διαβάσετε παρακάτω

Και σε σχολεία της Εύβοιας όπου υπάρχουν διδακτικά κενά θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στη Γενική Εκπαίδευση και στα Μουσικά Σχολεία, ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2022-2023.

Όσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί επιλεγούν θα πρέπει να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία μέσα στον Οκτώβριο 2022 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία γιατί η κάθε διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να συγκεντρώσει τα στοιχεία από κάθε σχολική μονάδα για το που υπάρχουν κενά. Μια διαδικασία χρονοβόρα που καθυστερεί την ανακοίνωση για την πρόσληψη των αναπληρωτών νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών.

Και σε σχολεία της Εύβοιας όπου υπάρχουν διδακτικά κενά θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Προσλήψεις αναπληρωτών 2022

Προσλήψεις αναπληρωτών 2022: Πόσες θα πραγματοποιηθούν καθόλη την διάρκεια της χρονιάς;

Συνολικά φέτος θα βρουν εργασία από 40000 μέχρι 42.000 αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή. Το 2021, είχαν προσληφθεί περίπου 44.000 ενώ ήδη έφυγαν με συνταξιοδότηση περίπου 4.000.

Το ολοήμερο σχολείο έφερε και άλλες προσλήψεις

Στον παραπάνω αριθμό των αναμενόμενων προσλήψεων συμπεριλαμβάνονται και οι προσλήψεις για το νέο διευρυμένο πρόγραμμα ολοήμερου σχολείου. Μαθαίνουμε ότι θα βρουν εργασία 3.300 αναπληρωτές.

Δείτε το σχετικό βίντεο