Προγράμματα ΟΑΕΔ για άνεργους: Ποιοι είναι δικαιούχοι;

Θα υπάρχουν δικαιούχοι και στην Στερεά Ελλάδα.

Σήμερα, Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 και ώρα 13:00, ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης με μισθό έως 700 ευρώ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάσχεση των συνεπειών της ανεργίας, ιδιαίτερα για τις άνεργες γυναίκες, τους μακροχρόνια άνεργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών μέσω της δημιουργίας 5.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης.

Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής αιτήσεων δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (www.ependyseis.gr) και στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ (www.espa.gr).
Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες σε Μετάβαση της χώρας.