Πότε μπαίνει το επίδομα παιδιού 2022;

Οι πίνακες για το επίδομα παιδιού 2022 είναι ίδιοι.

Η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού 2022 θα μπει στο τέλος Φεβρουαρίου 2022.

Ας μείνουμε όμως στο παρών. Πότε μπαίνει η πληρωμή για το επίδομα παιδιού και πότε θα μπουν χρήματα κατά την διάρκεια των εορτών;

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr,με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Τα χρήματα υπολογίζονται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2020.

Επίδομα παιδιού α21: Πως υπολογίζεται;

Το ποσό του επιδόματος υπολογίζεται βάσει των στοιχείων της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και υπολογίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων. Για παράδειγμα μια οικογένεια με δύο παιδιά έχει εισόδημα 11000, θα ενταχθεί στην πρώτη κατηγορία με 140 ευρώ επίδομα τον μήνα.

Θα πρέπει να ξέρετε, τέλος ότι μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα πριν από κάθε πληρωμή, με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.