Επιδοτήσεις αγροτών 2022: Πότε θα δοθούν;

Πότε θα πληρωθούν το πρασίνισμα και η ενιαία ενίσχυση 2022; επιδοτησεισ, επιδοτησεισ αγροτων, επιδοτησεισ αγροτων 2022, αγροτικεσ επιδοτησεισ, οπεκεπε επιδοτησεισ,
Μάθετε όλα τα τελευταία νέα για τις πληρωμές σε βασική ενίσχυση και πρασίνισμα -unsplash

Οι αγροτικές επιδοτήσεις είναι ένα μεγάλο βοήθημα για τον κλάδο των αγροτών που πλήττεται ιδιαίτερα από την ενεργειακή κρίση.

Η Εύβοια έχει μεγάλο ποσοστό αγροτών. Βόρεια και Νότια Εύβοια, στηρίζεται κατεξοχήν από την αγροτική δραστηριότητα. Ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση επικρατεί για τους αγρότες της Βόρειας Εύβοιας, όπου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αυξήσεις τιμών.

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις αγροτών 2022, μετά τις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να καταβληθεί η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2022. Μία βασική αγροτική επιδότηση που πραγματικά βοηθά τον κλάδο.

Αγροτικές επιδοτήσεις 2022: Τι αλλάζει;

Από την επόμενη περίοδο, έρχεται η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική όπου θα στηρίξει δενδρώδεις καλλιέργειες.

Πότε θα δοθούν αγροτικές επιδοτήσεις 2022;

Και φέτος οι πληρωμές της προκαταβολής αναμένεται να γίνουν μετά τις 20 Οκτωβρίου 2022.

Πάντως, να υπενθυμίσουμε ότι τα χρήματα της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2021 καταβλήθηκαν πέρυσι την Τρίτη 26 Οκτωβρίου με το ποσοστό του 70%, που αντιπροσωπεύει το 50% της ενιαίας ενίσχυσης.

Όπως ισχύει κάθε χρόνο, το υπόλοιπο ποσοστό της βασικής ενίσχυσης συν το λεγόμενο πρασίνισμα θα καταβληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα.