Πότε έχει πανσέληνο του Αυγούστου 2021;

Πότε έχει πανσέληνο του Αυγούστου 2021;

Το πιο ωραίο φεγγάρι του καλοκαιριού. Κάθε μήνα έχουμε και μία πανσέληνο. Έτσι αυτόν τον μήνα έρχεται η πανσέληνος του Αυγούστου. Ο Αύγουστος είναι ο πιο ωραίος μήνας του καλοκαιριού.

Μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, είναι κυρίως οι εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν φέτος από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Η πανσέληνος Αυγούστου 2021 είναι το πιο ερωτικό φεγγάρι του χρόνου. Για την ακρίβεια, στις 22 Αυγούστου πέφτει για το 2021 το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές φεγγάρι του έτους. Η Αυγουστιάτική Πανσέληνος θα είναι μια για το 2021.

Η επόμενη πέφτει στις 21 Σεπτεμβρίου.

Πανσέληνος ονομάζεται η σεληνιακή φάση κατά την οποία η Σελήνη, ο μοναδικός δορυφόρος της Γης, φαίνεται “πασιφαής”. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρο το στραμμένο προς την Γη ημισφαίριό της φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος στον ουρανό.

Στη φάση της Πανσελήνου η Σελήνη διέρχεται κατά το μεσονύκτιο από τον μεσημβρινό του τόπου που παρατηρείται, δηλαδή 12 ώρες ακριβώς μετά τη διάβαση του Ήλιου από τον ίδιο μεσημβρινό. Συνεπώς την ώρα που ανατέλλει η Πανσέληνος δύει ο Ήλιος.

Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι.

Εύβοια νέα σήμερα

Ποιοι οικοπεδούχοι στην Εύβοια θα πληρώσουν πρόστιμα;

Τα 2 φουλ παράξενα της Εύβοιας που όλο το internet γελά

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι