Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια;

Ακόμα ένα βήμα προς την κανονικότητα έγινε με την κυβέρνηση να ανακοινώνει την απελευθέρωση κι άλλων δραστηριοτήτων στο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων του… ατελείωτου lockdown που επιβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Για τα ιδιωτικά γυμναστήρια τα μέλη της υποεπιτροπής αθλητισμού θα μελετήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στην ΓΓΑ για παρατηρήσεις, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες επανέναρξης τους π.χ. στην αρχή πιλοτικά μόνο με εμβολιασμένους πολίτες και να γίνει εισήγηση στην Επιτροπή. Όλα τα παραπάνω με χρήση self-test στις προπονήσεις, που θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, παρουσία του γιατρού ή του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας ο οποίος βεβαιώνει τη διεξαγωγή τους.

Για τα αθλήματα υψηλού ρίσκου η χρήση self test να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα εφόσον προπονούνται σε κλειστό χώρο. Για τους αγώνες είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για τους συμμετέχοντες με rapid test 24 ωρών ή PCR τεστ 48 ωρών από διαπιστευμένα εργαστήρια. Οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές και με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα που καταθέτουν οι ομοσπονδίες.