Έρχεται η πληρωμή για το έκτακτο επίδομα μακροχρόνια ανέργων

Πότε θα πληρωθεί το έκτακτο επίδομα μακροχρόνια άνεργων;
Έρχεται επίδομα για μακροχρόνια άνεργους.

Οι μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν ένα νέο έκτακτο επίδομα λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2022. Θα είναι κάτι σαν το βοήθημα που είχαν πριν τις γιορτές του Πάσχα τον καιρό του κορονοϊού.

Χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2022. Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που θα ληφθούν για τη χορήγηση του θα είναι στη βάση του μοντέλου που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δικαιούχοι είναι όσοι δεν παίρνουν ΚΕΑ, έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ.

Οι μακροχρόνια άνεργοι για να πάρουν το έκτακτο επίδομα, θα πρέπει επίσης να έχουν ξεπεράσει τους 12 μήνες συνεχούς ανεργίας, να παραμένουν εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώα της ΔΥΠΑ. Παράλληλα θα πρέπει να έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής 12μηνης επιδότησης, λόγω ανεργίας.

Πότε θα πληρωθεί το έκτακτο επίδομα μακροχρόνια άνεργων;

Το έκτακτο επίδομα μακροχρόνια ανέργων θα πληρωθεί λίγες μέρες πριν από τις γιορτές. Περίπου στα 100.000 άτομα θα λάβουν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ. Τα χρήματα θα καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι 20 Δεκεμβρίου. Εάν δεν είστε δικαιούχος αυτού του επιδόματος, υπάρχουν και άλλα επιδόματα που ίσως δεν γνωρίζετε. Πως θα δείτε τα επιδόματα που δικαιούστε;.