Πληρωμή ΕΝΦΙΑ μέσω τράπεζας: Τα βήματα

Θα τα βρείτε στην πλατφόρμα Ε9 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2022 ελαφρώς μειωμένα.

Με αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, ήρθαν τα ραβασάκια που είναι έτοιμα για εκτύπωση στην ταυτότητα οφειλής.

Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα Ε9 της ΑΑΔΕ τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που αφορούν σε 6,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, που με τη σειρά τους θα μπορούν να τα εκτυπώσουν. Η αποπληρωμή του φόρου θα γίνει σε 10 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται στα τέλη Μαΐου και τη διαδικασία να ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2023.

Κανονικά η πρώτη από τις δέκα δόσεις του ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου. Επειδή όμως τα εκκαθαριστικά δεν εκδόθηκαν στις 30 Απριλίου 2022, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή διάταξη που θα προβλέπει ότι η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου θα πληρωθεί έως τις 31 Μαΐου 2022.

Myaade ΕΝΦΙΑ 2022: Μπαίνετε στην αρχική σελίδα του myAADEΚάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές», κάνετε κλικ στην επιλογή «Πολίτες», και στην επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ».

Θα ανοίξει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9. Βάζετε τους κωδικούς Taxisnet και μπαίνετε στην εφαρμογή. Επιλέγετε το έτος 2022 και βλέπετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2022.

Στο TaxisNet βγαίνει ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ 2022. Η τελευταία απόφαση του υπουργείου οικονομικών δίνει το δικαίωμα πληρωμής σε 10 μηνιαίες δόσεις από τον Μάιο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023.

ΕΝΦΙΑ 2022: Πότε βγαίνει
Το 80% των πολιτών θα δουν μείωση σε σύγκριση με πέρυσι, αμετάβλητος θα είναι για 14% ενώ οι υπόλοιποι θα πληρώσουν παραπάνω.

Πώς θα βγάλετε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ;

ΕΝΦΙΑ 2022 εκτύπωση: Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ μπορείτε να το βρείτε στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Θα χρειαστείτε τους κωδικούς του Taxisnet για να μπείτε στην εφαρμογή.

Μπαίνετε στην αρχική σελίδα του myAADE και κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές». Στην συνέχεια κάνετε κλικ στην επιλογή «Πολίτες». Στο γραμμα Δ θα βρείτε την επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ». Θα ανοίξει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9. Βάζετε τους κωδικούς Taxisnet και μπαίνετε στην εφαρμογή. Επιλέγετε το έτος 2022 και βλέπετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2022.