Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2022 – 2023;

Πολλοί κάτοικοι της Εύβοιας έκαναν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης.

Είναι ένα από τα επιδόματα που βοηθούν την ελληνική οικογένεια. Σε σύγκριση με άλλους νομούς το επίδομα θέρμανσης για την Εύβοια είναι πιο χαμηλό. Θεωρείται ότι ο νομός μας, έχει πιο ήπιο κλίμα σε σχέση με άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Βέβαια υπάρχουν ορεινά χωριά που τους χειμερινούς μήνες το θερμόμετρο είναι αγκαλιά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ανάλογη ενίσχυση θα δοθεί και για τη χειμερινή σεζόν 2022 – 2023. Αυτό σημαίνει πως και για την επόμενη σεζόν τα φυσικά πρόσωπα θα δικαιούνται επιδόματος θέρμανσης, εφόσον πληρούν τα κριτήρια που ίσχυσαν και εφέτος.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης;
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης;

Πέρσι το επίδομα θέρμανσης είχε ανοίξει την Τρίτη (16/11) όπου άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

Μέρος του επιδόματος δόθηκε ως προκαταβολή, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2021, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι.

Πρόπερσι, η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων είχε ανοίξει το Δεκέμβριο 2020.

Φέτος θα είναι διαφορετικά τα πράγματα μιας και αναμένεται η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης και οι αιτήσεις να ανοίξουν εντός του Νοεμβρίου.

Το ελάχιστο επίδομα θέρμανσης θα ανέλθει στα 100 ευρώ και το μέγιστο επίδομα στα 750 ευρώ. Το εισοδηματικό κριτήριο για τον άγαμο θα είναι στα 14.000 ευρώ, για διμελή οικογένεια θα ανέρχεται σε 20.000 ευρώ και θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, αντί για 2.000 ευρώ που ίσχυε έως σήμερα. Στα 180.000 θα είναι η αξία ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο και στα 250.000 αξία ακίνητης περιουσίας για τους έγγαμους.