Πιστοποιητικό νόσησης: Πόσο ισχύει;

Την αυστηροποίηση του πλαισίου χορήγησης πιστοποιητικών νόσησης Covid-19 για τους μη εμβολιασμένους εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Δείτε τι αλλάζει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και πότε λήγει.

Πολλοί αναγνώστες μας, ρωτούν αν το ίδιο θα ισχύει και για το πιστοποιητικό νόσησης. Μέχρι στιγμής αυτό που ακούγεται για το πιστοποιητικό νόσησης, είναι ότι θα έχει διάρκεια τριών μηνών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται το πιστοποιητικό νόσησης για τους ανεμβολίαστους να εκδίδεται αποκλειστικά μετά από θετικό μοριακό έλεγχο (PCR). Μέχρι πρότινος, η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης γινόταν και με θετικό rapid test.

Πότε λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Για τους άνω των 60 θα λήγουν νωρίτερα και για όλους τους υπόλοιπους θα λήγουν δύο μήνες αργότερα. Με λίγα λόγια, 9 μήνες θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για πολίτες έως 60 ετών. Θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες, με διαφορετική ημερομηνία λήξης μετά τη δεύτερη δόση. Μετά τις 13/12, για τους άνω των 60 ετών θα λήγουν στους επτά μήνες. Για όλους τους υπόλοιπους θα λήγουν στους εννέα μήνες μετά τη δεύτερη δόση.