Πατέρας από την Εύβοια, είχε βάλει τον ανήλικο γιο του στις παρανομίες

πατερασ, ευβοια, ανηλικο γιο, παρανομιεσ

Παρόλο που ο γιος του δεν είχε κλείσει τα 18, ένας πατέρας από την Εύβοια, του είχε διδάξει την παραβατικότητα. Φαίνεται ότι δεν τον ένοιαζε η μικρή του ηλικία αρκεί να μπορούσε να κλέβει χρήματα από ανήμπορους συμπολίτες μας.

Ο πατέρας από την Εύβοια, αντί να στείλει στο σχολείο τον ανήλικο γιο του, προτίμησε να τον βάλει στα βαθιά και να τον μυήσει στις παρανομίες. Έτσι δεν περίμενε να ενηλικιωθεί και παρόλο που ήταν 16 ετών προτίμησε να του μάθει πως θα παίρνει χρήματα και θα χτυπά αν χρειαστεί ηλικιωμένους ανθρώπους.

Ο 60χρονος δεν είχε βάλει μόνο τον γιο του στις παρανομίες αλλά και ο ίδιος ήταν “χωμένος” σε μεγάλη σπείρα με σκοπό να αρπάζουν το υστέρημα ηλικιωμένων συνανθρώπων μας. Μία σπείρα που δεν είχε δράση μόνο στην Εύβοια αλλά είχε απλώσει τα πλοκάμια της και στην Αττική με αποτέλεσμα η αστυνομία να δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίες τους ζητώντας πληροφορίες για το αν έχουν πέσει και άλλα θύματα της δράσης τους.

Πατέρας και γιος, σε συνεργασία με άλλα μέλη της σπείρας έμπαιναν στα αυτοκίνητα τους είτε το πρωί, είτε το μεσημέρι. Ποτέ δεν χτυπούσαν βράδυ γιατί από μόνη της αυτή η χρονική περίοδος γεννά υποψίες και αυτοί δεν ήθελαν να τους υποψιαστούν τα θύματα τους. Εμφανίζονταν ευγενικοί και με καλούς τρόπους στην αρχή για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των θυμάτων.

Πήγαιναν σε σημεία που είχε αρκετό κόσμο, όπως έξω από σούπερ μάρκετ ή φαρμακεία. Είχαν υπομονή και ύστερα από face control, επίλεγαν τον «στόχο» που θα χτυπούσαν.

Στην συνέχεια τους ακολουθούσαν για να δουν σε ποιο σπίτι ή διαμέρισμα έμεναν. Αφού περνούσε λίγη ώρα «μεταμορφώνονταν» σε τεχνικούς είτε ηλεκτρικής ενέργειας, είτε τηλεφωνίας. Το είχαν παίξει και συντηρητές ασανσέρ εφόσον ο στόχος τους έμενε σε πολυκατοικία.

Χτυπούσαν το κουδούνι και όταν το θύμα τους ρωτούσε την ταυτότητα τους απαντούσαν τα παρακάτω: «Άνοιξε θείε, είμαστε τεχνικοί».

Για να γίνουν ακόμα πιο πειστικοί έλεγαν ότι υπάρχει πρόβλημα και ήταν επιτακτική η ανάγκη να κάνουν την εργασία.

Με πρόσχημα την εξέταση υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβης στις τηλεφωνικές γραμμές ή του ασανσέρ, τους έπειθαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπουν στις κατοικίες τους.

Και τότε έμπαινε σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Ένας από την συμμορία, οδηγούσε τους ηλικιωμένους συνήθως στο χώρο της κουζίνας, όπου τους απασχολούσε, και οι άλλοι συνεργοί τους, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ερευνούσαν τους λοιπούς χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα χρυασαφικά.

Όταν οι ηλικιωμένοι δεν τους έπαιρναν χαμπάρι, έφευγαν σαν καλοί κύριοι με τα αυτοκίνητα τους όπου εκεί τους περίμενε ένας τσιλιαδόρος.

Με λίγα λόγια, τρία άτομα ήταν αρκετά για να κλέψουν. Ο ένας το έπαιζε τεχνικός και απασχολούσε τον ηλικιωμένο, ο άλλος είχε «μακρυά χέρια» και ο τρίτος ήταν στο αυτοκίνητο και όταν έβλεπε κάποιον από τα παιδιά του ηλικιωμένου να επιστρέφουν στο σπίτι ή την αστυνομία, έκανε σήμα να φύγουν.

Σε περίπτωση που οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονταν τις προθέσεις τους και αντιδρούσαν, τότε ζούσαν την φρίκη.

Πατέρας και γιος και άλλα μέλη της συμμορίας, δε δίσταζαν να ρίξουν γροθιές και να κάνουν τον ηλικιωμένο να φοβηθεί.

Χρησιμοποιώντας αγριάδα έπαιρναν τα κλοπιμαία και εξαφανίζονταν. Ευτυχώς αυτή η συμμορία πιάστηκε όπως και μία άλλη σπείρα που είχε ταλαιπωρήσει το Βασιλικό.

Έτσι και σε αυτή την περίπτωση στην φάκα βρέθηκαν οι απατεώνες που «ξάφριζαν» ηλικιωμένους με τη μέθοδο «άνοιξε θείε» και μέλη είχαν και έναν πατέρα από την Εύβοια μαζί με τον ανήλικο γιο του.