Εύβοια: Ένα πανέμορφο πλάσμα που εμφανίζεται τα βράδια

Εύβοια: Ένα πανέμορφο πλάσμα

Κάτι σαν την Σταχτοπούτα που το βράδυ μεταμορφώνεται σε πριγκίπισσα

Μας θυμίζει κάτι από την Σταχτοπούτα όπου τα βράδια μεταμορφώνονταν σε πριγκίπισσα αυτό το πανέμορφο πλάσμα που εμφανίζεται τα βράδια έξω από τη Χαλκίδα, στην Εύβοια.

Μακρυά από τους περαστικούς, προτιμούσε το σκοτάδι κοντά σε παραλία στην Νέα Λάμψακο στην Εύβοια.

Το πανέμορφο πλάσμα, προτίμησε αυτή την περιοχή και έκανε βόλτες τα βράδια.

Τυχεροί όσοι είδαν το πανέμορφο πλάσμα

Όσοι ήταν τυχεροί κατάφεραν να το δουν έστω λίγα μέτρα πιο μακρυά. Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία είναι κάτι το πανέμορφο.

Δεκάδες γκρίζοι ερωδιοί προσγειώνονται κάθε χρόνο στον υδροβιότοπο ” Αλυκές Κοπανά” για να ξεκουραστούν από το ταξίδι τους.

Δεν κάθονται για πολλές μέρες

Κατασκηνώνουν μόνο για να ξεκουραστούν αυτά τα πανέμορφα πλάσματα.

Δεν ξεκουράζονται μόνο στις Αλυκές Κοπανά αλλά περιφέρονται και κατά μήκος της παραλίας που υπάρχει στην περιοχή.

Όταν είναι να χειμωνιάσει, εκατομμύρια πουλιά πραγματοποιούν με ακρίβεια το ίδιο ακριβώς ταξίδι προς τις θερμότερες περιοχές, κυρίως της Αφρικής. Πάντως αυτά τα υπέροχα πλάσματα μπορείτε να τα δείτε σε διάφορα μέρη της χώρας μας.

Κανένας ερωδιός δεν πετά μόνος του

Σμήνη από ερωδιούς διανύουν μεγάλες αποστάσεις, και πετούν προς περιοχές με πιο εύκρατο κλίμα όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι ευνοϊκότερες και κυρίως, η εύρεση τροφής ευκολότερη.

Το πανέμορφο αυτό πλάσμα που βλέπετε και στη φωτογραφία είναι προικισμένο από τη φύση με την τέλεια μορφολογία και φυσιολογία.

Απολαμβάνει την βόλτα του

Είναι βράδυ και απολαμβάνει την βόλτα του στην παραλία, την ώρα που δεν υπάρχει κόσμος στην ακτή.

Έχει απομακρυνθεί από την παρέα του και αναζητά την τροφή του.

Πίσω του βλέπετε τα φώτα της πόλης και την ηρεμία της θάλασσας μιας και ήταν ένας ήσυχος καιρός χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Τα πουλιά αυτά ακολουθούν μεταναστευτικούς, εναέριους διαδρόμους με τρόπους που δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί επαρκώς, με μία δεινή, έμφυτη ικανότητα προσανατολισμού που εικάζεται ότι σχετίζεται με το μαγνητικό πεδίο της Γης.