Παζάρι Αυλωναρίου 2022: Μέχρι πότε θα είναι;

Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που σφραγίστηκε η λειτουργία του παζαριού στο Αυλωνάρι λόγω κορονοϊού

Το 2022 άνοιξε και πάλι τις πύλες του συγκεντρώνοντας χιλιάδες κόσμο. Μετά από δύο χρόνια απουσίας επέστρεψε το περίφημο παζάρι στο Αυλωνάρι που άνοιξε τις πύλες του, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 για να υποδεχθεί πλήθος κόσμου, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων.

Πλήθος κόσμου καθημερινά στο παζάρι Αυλωναρίου

Το Αυλωνάρι είναι χωριό το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο Αλιβέρι και στην Κύμη και είναι από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, κτισμένο επάνω σε λόφο στην μέση μιας κοιλάδας.

Την πρώτη ημέρα της εμποροπανήγυρης η κίνηση ήταν ικανοποιητική, και σε επισκέπτες αλλά και σε εισπράξεις.

Έμποροι, μικροπωλητές και όσοι δραστηριοποιούνται στις ταβέρνες, στο παζάρι Αυλωναρίου είναι ικανοποιημένοι από την απήχηση παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές.

Το ιστορικό παζάρι στο Αυλωνάρι

Στο Αυλωνάρι φιλοξενείται μια ιστορική εμποροπανήγυρη που στο παρελθόν ήταν και ζωοπανήγυρη. Ήταν ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός για πολλά χρόνια στην Εύβοια. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο παρελθόν, θα διαπιστώσει ότι το παζάρι δεν είναι μια απλή εμποροπανήγυρη. Αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας και της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου.

Η απόφαση για να αρχίσει το παζάρι Αυλωναρίου 2022

Η ερώτηση πολλών ήταν τι θα γίνει φέτος με το παζάρι Αυλωναρίου 2022.Το παζάρι Αυλωναρίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Στερεάς Ελλάδας. Αφού έγινε το παζάρι της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα, το παζάρι του Αλιβερίου, το παζάρι της Θήβας, και το παζάρι της Ιστιαίας, έγινε και η λειτουργία της εμποροπανήγυρης του Αυλωναρίου.

Πράσινο φως πήρε το παζάρι Αυλωναρίου τον Αύγουστο

Όλα κρίθηκαν βέβαια την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 όπου ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου αποφάσισε για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Την λήψη απόφασης όπου δόθηκε η έγκριση διενέργειας λειτουργίας του παζαριού Αυλωναρίου, όπως και η έναρξη του διαγωνισμού για την κατασκευή παραγκών.

Έτσι το παζάρι Αυλωναρίου άρχισε 6 Οκτώβρη και τελειώνει μετά από μία εβδομάδα. Συνήθως τελειώνει στις 14 Οκτωβρίου.