Νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι οι δικαιούχοι στην Εύβοια;

επιδοτησεισ αγροτων 2021 ποτε θα δοθουν, ποτε μπαινουν οι επιδοτησεισ αγροτων 2022, οπεκεπε πληρωμεσ, αγροτικεσ επιδοτησεισ 2022, επιδοτησεισ, επιδοτησεισ αγροτων, επιδοτησεισ 2022, επιδοτησεισ αγροτων 2022, πληρωμεσ οπεκεπε, οπεκεπε πληρωμεσ 2022, οπεκεπε εισοδοσ

Πληρωμές θα γίνουν σε αγρότες και της Εύβοιας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι ρητινοκαλλιεργητές θα πάρουν επιπλέον ενίσχυση για τις εργασίες πυροπροστασίας των δασών πέρσι.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση και δίνει και νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ σε ρητινεργάτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν εργασίες πυροπροστασίας των δασών, κατά το έτος 2021.

Ειδικότερα, όπως ορίζεται από την Κ.Υ.Α., το ύψος ενίσχυσης, ανά δικαιούχο, καθορίζεται σε 0,40 € ανά κιλό ρητίνης.

Δικαιούχοι αυτής της πληρωμής του ΟΠΕΚΕΠΕ όπως αναφέρεται στην απόφαση, είναι οι ρητινεργάτες μέλη δασικών συνεταιρισμών καθώς και μεμονωμένοι ρητινεργάτες, οι οποίοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις.

Κατέχουν, ή ενοικιάζουν ρητινευόμενα δάση ή ασκούν δικαίωμα δουλείας επ’ αυτών και αξιοποιούν έκταση πευκοδάσους σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείων Μεγάρων, Λίμνης, Χαλκίδας, Ιστιαίας, Κασσάνδρας και Κορίνθου.

Παράλληλα για να είναι δικαιούχοι της πληρωμής ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να έχουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα και να μην έχουν ενισχυθεί για την ίδια δραστηριότητα από άλλο πρόγραμμα για το έτος 2021.

Τέλος, ανέλαβαν την υποχρέωση και καθάρισαν τον υπόροφο του πευκοδάσους, σε ποσοστό περίπου 20% της συνολικής έκτασης που ρητίνευσαν, οσάκις δε εκδηλώθηκε πυρκαγιά επενέβησαν αμέσως, αμισθί, και σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμοδίων υπηρεσιών για την καταστολή της

Δείτε πότε πληρώνονται οι αγρότες για τις ζημιές στο βαμβάκι.

Για πρώτη φορά προκαταβολές 5 εκατ. € σε βαμβακοκαλλιεργητές για τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου

Καταβάλλονται σήμερα πέντε εκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή στους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες βάμβακος επλήγησαν από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις στο τέλος Ιουνίου 2022,σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4795/2023.

Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού την έγκριση πληρωμής προκαταβολών για τις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας και Θεσσαλονίκης, ύψους 4.911.299,42 € για 2.107 δικαιούχους ασφαλισμένους παραγωγούς.

Πότε θα δοθούν αγροτικές επιδοτήσεις 2022;

Πάντως, να υπενθυμίσουμε ότι τα χρήματα της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2021 καταβλήθηκαν πέρυσι την Τρίτη 26 Οκτωβρίου με το ποσοστό του 70%, που αντιπροσωπεύει το 50% της ενιαίας ενίσχυσης. Τα υπόλοιπα χρήματα θα πιστωθούν πριν τα Χριστούγεννα.

Όπως ισχύει κάθε χρόνο, το υπόλοιπο ποσοστό της βασικής ενίσχυσης συν το λεγόμενο πρασίνισμα θα καταβληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα.