Τι αλλάζει στις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ 2022 και την ενιαία ενίσχυση;

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές
unsplash

Και όμως υπάρχουν αγρότες στην Εύβοια που δεν θα πάρουν την βασική ενίσχυση μιας και το ποσό που δικαιούνταν ήταν παρακάτω από 250 ευρώ.

Μια αδικία που ακούγεται ότι θα λυθεί από το 2023. Πέφτει 100 ευρώ πιο κάτω το όριο πληρωμής ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το 2023 λένε πηγές του αρμόδιου υπουργείου. Έτσι το όριο πληρωμής για την βασική ενίσχυση του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πέσει στα 150 ευρώ από τα 250 που είναι σήμερα.

Ήταν μια αδικία για πολλούς αγρότες όσον αφορά τις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ. Και όμως υπήρχαν χιλιάδες παραγωγοί, δικαιούχοι της βασικής ενίσχυσης µικρότερο των 250 ευρώ, και δεν πληρώθηκαν την προκαταβολή που δόθηκε μέσα στον Οκτώβριο και ούτε θα πάρουν και την εξόφληση λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι ήταν οι άτυχοι;

Οι δικαιούχοι για πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ με ποσό βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250 ευρώ δεν πληρώθηκαν και ούτε θα πληρωθούν στην εξόφληση της βασικής ενίσχυσης τον Δεκέμβριο, σε περίπτωση πάντα που το ποσό δεν ξεπερνά τα 250 ευρώ.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε που πραγματοποιήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη χορήγηση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2022, εντοπίστηκαν ευρήματα που επηρέασαν πολλούς δικαιούχους της βασικής ενίσχυσης.