Ποιοι θα πάρουν μέχρι 14.800 ευρώ από τα νέα προγράμματα ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ;

ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ προγράμματα
Ένα νέο πρόγραμμα έρχεται από την ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ- φωτογραφία αρχείου: unsplash

Ένα νέο πρόγραμμα που δυστυχώς δεν αφορά την Εύβοια και έχει να κάνει με επιδότηση που φτάνει μέχρι και τα 14800 ευρώ.

Μια είδηση που αφορά αναγνώστες που μένουν εκτός του νομού και πιο συγκεκριμένα στην Βόρεια Ελλάδα. Από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ που αφορά την επιχορήγηση νέων πρωτοβουλιών με 14.800 ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης 3.220 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 30 έως 45 ετών. Δεν είναι για όλη την Ελλάδα το πρόγραμμα ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ αλλά για τις λιγότερο “αναπτυγμένες” περιφέρειες και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης για τις θέσεις του 1ου κύκλου του νέου προγράμματος ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ, ξεκίνησε και έχει ημερομηνία λήξης στις 2 Δεκεμβρίου 2022 στις 3 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα ΟΑΕΔ- ΔΥΠΑ, βασικό στόχο έχει την προώθηση στην απασχόληση ανέργων μέσω της ενίσχυσης τους για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Αυτό το νέο πρόγραμμα από ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ, αφορά 3.000 νέες επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει πρώην άνεργοι ηλικίας 30-45 ετών από 1/1/2022 στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας) και σε 220 νέες επιχειρήσεις αντίστοιχα που έχουν δημιουργήσει πρώην άνεργοι ηλικίας 30-45 ετών από 1/1/2022 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Τις πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ, θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα της Δ.ΥΠ.Α. www.dypa.gov.gr, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων www.ependyseis.gr, στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ www.espa.gr και στην ιστοσελίδα του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα antagonistikotita.gr.