ntantades.gov.gr: Πως κάνετε αίτηση για τις νταντάδες της γειτονιάς;

ντανταδεσ γειτονιασ,ντανταδεσ τησ γειτονιασ
Φωτογραφία Luana Azevedo unsplash

Σε εφαρμογή είναι το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς και υπάρχουν και καλά νέα για την Εύβοια μιας και υπάρχουν δήμοι που εντάσσονται στην πλατφόρμα.

Στο ntantades.gov.gr υποβάλλονται οι αιτήσεις των νταντάδων αλλά και των γονέων. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 29 Μαρτίου 2022.

Μέσα από την πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», κάνουν εγγραφή όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να βρουν εργασία ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του προγράμματος νταντάδες της γειτονιάς.

Το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς, αφορά την φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών στα σπίτια και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων, για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς, εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας και, στη συνέχεια σε όλη την επικράτεια.

Νταντάδες της γειτονιάς: Πως γίνεται η αίτηση;

Ειδικότερα, για την εγγραφή τους στις νταντάδες της γειτονιάς, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ή η ανάρτηση των παρακάτω στοιχείων όπως δελτίο ταυτότητας, άδεια διαμονής, αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης, πρόσφατα (εντός τελευταίου τριμήνου) πιστοποιητικά ή γνωματεύσεις ιατρών για την καλή ψυχική υγεία, δερματολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής.

Οι νταντάδες της γειτονιάς θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά. Αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ελληνομάθειας και αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης σε ισχύ.