Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούχοι θα μισθό 933 ευρώ;

Δείτε ποιο πρόγραμμα ξεκινά και θα δώσει 933 ευρώ σε δικαιούχους.

Τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης με μισθό ως 933 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η δράση.

Να είναι ηλικίας 30 ετών και άνω, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 31ο έτος και άνω κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

Ως άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας για τον σκοπό της παρούσας δράσης ορίζονται όσοι έχουν συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους και διανύουν το 51ο έτος και άνω κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια υπηρεσία ΚΠΑ2.