Νέα απάτη στην Εύβοια: Δείτε σε ποιους αδειάζουν τους λογαριασμούς

Μια νέα απάτη έχει κάνει τις τελευταίες μέρες την εμφάνιση της στην Εύβοια

Θύματα οι οδηγοί ταξί σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας. Οι επιτήδειοι προσποιούνται τους πελάτες και επικοινωνούν με οδηγούς ταξί.

Αυτή είναι η νέα απάτη στην Εύβοια

Τους λένε ότι θέλουν να πάνε σε μια μεγάλη διαδρομή και ότι είναι δύσκολο να έχουν χρήματα μαζί τους. Τους ζητούν iban για να κάνουν κατάθεση και τότε αρχίζει η απάτη που είναι πονοκέφαλος για όσους πέσουν στην παγίδα.

Έτσι, στέλνουν στο e-mail ένα link και ζητούν να πατηθεί επιβεβαίωση και, με αυτόν τον τρόπο, αποσπούν τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, με αυτή την νέα απάτη.

Αυτό πρέπει να κάνετε για να μην πέσετε θύμα της νέας απάτης στην Εύβοια

Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιες Αρχές, οι οδηγοί και γενικότερα όλοι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με μηνύματα που τους ενημερώνουν για δήθεν προβλήματα με λογαριασμούς, κάρτες ή το e-Banking.

Μην δίνετε ποτέ κωδικούς

Μην δίνετε σε κανέναν κωδικούς σύνδεσης για το e-Banking, Kωδικούς μιας Χρήσης (OTP) που έρχονται με μήνυμα στο κινητό (SMS, Viber), στοιχεία καρτών σας και προσωπικά/ οικονομικά στοιχεία.

Και βέβαια να μην μεσολαβείτε ως ενδιάμεσοι σε διακίνηση χρημάτων από άλλα άτομα άγνωστα.

Μην απαντάτε σε άγνωστους αριθμούς

Θα πρέπει να διακόψετε την κλήση εάν κάποιος καλεί από άγνωστο αριθμό και να ελέγχετε εάν μια διαδικτυακή επενδυτική πλατφόρμα είναι αδειοδοτημένη από κάποια υπαρκτή και αρμόδια εποπτική Αρχή.

Τέλος να διασταυρώνετε τον αριθμό λογαριασμού με τον προμηθευτή ή τον εκάστοτε πελάτη