Η καλύτερη μέθοδος για το πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο σπίτι

Τα μυρμήγκια είναι μικροσκοπικά έντομα που ζουν μαζί σε ομάδες και δημιουργούν μεγάλες αποικίες φτιαγμένες από μικρά κομμάτια βρωμιάς που ονομάζονται συχνά λόφοι μυρμηγκιών. Σε μια αποικία υπάρχουν χωριστές περιοχές που προορίζονται για

διαφορετικές δραστηριότητες, όπως αποθήκευση τροφίμων. Οι περισσότεροι λόφοι μυρμηγκιών είναι χτισμένοι κοντά σε κτίρια ή γρασίδι. Συνήθως, μεταναστεύουν προς περιοχές με χώμα λόγω της εύκολης πρόσβασης στη βρωμιά, η οποία βοηθά στην οικοδόμηση της αποικίας. Αποικίες μυρμηγκιών μπορούν επίσης να βρεθούν μέσα στα σπίτια και είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτά εάν δεν χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλες τεχνικές. Ως επί το πλείστον, μένουν έξω, αλλά δημιουργούν αποικίες μέσα στα σπίτια αναζητώντας τροφή και νερό. Τα μυρμήγκια συνήθως εμφανίζονται στα σπίτια μέσα από ρωγμές, από ανοιχτά παράθυρα και κάτω από πόρτες. Ο σωστός έλεγχος παρασίτων είναι απαραίτητος για την εξάλειψη της προσβολής.

Οι μέθοδοι για το πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια είναι εύκολες και προσιτές για να τις εφαρμόσετε μόνοι σας. Επειδή ορισμένα μυρμήγκια είναι μικρά και άλλα ακόμη μικρότερα, μπορεί να είναι δύσκολο να παρατηρήσετε ότι σέρνονται μέσα από λεπτές ρωγμές. Φροντίστε να σφραγίσετε τυχόν ρωγμές μέσα και έξω από το σπίτι για να αποφύγετε τη ροή μυρμηγκιών που αναζητούν βρώσιμα είδη για να διατηρήσουν την αποικία τους.

Μια άλλη μέθοδος για το πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια περιλαμβάνει τον ψεκασμό εντομοκτόνων ή την τοποθέτηση δολώματος μυρμηγκιών γύρω από την αποικία. Τα μυρμήγκια θα πεθάνουν όταν έρθουν σε επαφή με το σπρέι και τα υπολείμματα από το σπρέι θα σκοτώσουν άλλα μυρμήγκια που σέρνονται προς την περιοχή. Το δόλωμα των μυρμηγκιών είναι μια χρήσιμη τακτική γιατί έχουν υψηλή τοξικότητα και έχετε  περισσότερες πιθανότητες να απαλλαγείτε εντελώς από τα μυρμήγκια.

Τα μυρμήγκια έχουν μια απέχθεια για ορισμένες μυρωδιές όπως αυτή της καμφοράς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποσμητικά δωματίου και αρώματα για να τα κρατήσετε μακριά. Η χρήση βορικού οξέος βοηθά επίσης να κρατήσετε μακριά τα ενοχλητικά μυρμήγκια. Απλά πρέπει να πασπαλίσετε στις άκρες του σπιτιού απ’ όπου βγαίνουν καθώς και στο σημείο από όπου μπαίνουν στο σπίτι σας. Το λευκό ξύδι, διαθέσιμο σχεδόν σε κάθε κουζίνα, βοηθά στην απαλλαγή από τα μυρμήγκια. Τοποθετώντας γαρίφαλο με έντονη μυρωδιά ή φύλλα δάφνης απωθεί τα μυρμήγκια καθώς αντιπαθούν τη μυρωδιά τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπαχαρικά όπως κανέλα, φασκόμηλο κ.λπ. με έντονη μυρωδιά για να κάνετε τα μυρμήγκια να αποφύγουν την περιοχή.

Φυσικά, όλες οι παραπάνω μέθοδοι αποτελούν προσωρινές λύσεις καθώς ένας επαγγελματίας διαθέτει την τεχνογνωσία και τα μέσα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα. Η C&P ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ, κάνει απεντομώσεις στην Κόρινθο χρησιμοποιώντας σύγχρονες και αβλαβείς μεθόδους για την αποτελεσματική και ασφαλή απεντόμωση του σπιτιού σας.