Πότε αρχίζουν οι μετεγγραφές φοιτητών 2022-2023;

Έτοιμη είναι να ξεκινήσει η διαδικασία των μετεγγραφών φοιτητών για το έτος 2022 – 2023

Θα πρέπει βέβαια να τονίσουμε ότι γίνεται νωρίτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη. Έτσι λοιπόν ξεκινά η διαδικασία που περίμεναν αρκετοί φοιτητές και στην Εύβοια.

Οι αιτήσεις των μετεγγραφών των φοιτητών πιθανώς να μην έχουν μεγάλη διάρκεια και ακούγεται ότι θα είναι 10 μέρες. Ο χρόνος σύμφωνα με το υπουργείο είναι ικανός για τις ενστάσεις και για κατά εξαίρεση μετεγγραφές.

Γιατί ξεκίνησαν νωρίτερα οι μετεγγραφές των φοιτητών;

Θα αρχίσουν φέτος νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα, για να μην χαθεί το πρώτο εξάμηνο για τους φοιτητές όσον αφορά την φοίτηση τους στα πανεπιστήμια.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών;

Θα πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία των Τμημάτων. Και μπορείς να μάθεις ποια είναι μιας και έχει ανακοινωθεί η αντιστοιχία τμημάτων.

Επίσης για να κάνεις μετεγγραφή θα πρέπει να έχεις συγκεντρωθεί τα μόρια της βάσης μετεγγραφής. Θα πρέπει να ξέρεις ότι ένας φοιτητής με 15.000 μόρια μπορεί να μετεγγραφεί σε σχολή με βάση έως 17.750 μόρια.

Μετεγγραφές φοιτητών 2022
Μετεγγραφές φοιτητών 2022: Ξεκινά η διαδικασία

Πως κάνεις αίτηση για μετεγγραφή φοιτητών;

Για την είσοδό σου στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής αιτήσεων μετεγγραφών θα βάλεις το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που σου χορηγήθηκε από τη Γραμματεία του Τμήματός σου για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου.