Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Είναι νηστεία;

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add evianews.com on Google

Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης γιορτάζουμε στις 6 Αυγούστου 2021. Πρόκειται για την Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Εκείνη την περίοδο ο Χριστός πήρε μαζί του τους μαθητές και ανέβηκαν μαζί σ’ ένα βουνό για να προσευχηθούν.

Οι τρεις μαθητές Του, έπεσαν να κοιμηθούν και όταν ξύπνησαν, αντίκρισαν το πρόσωπο του Κυρίου που άστραφτε σαν τον ήλιο και τα φορέματά του ήταν λευκά σαν το χιόνι.

Την ημέρα της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος κάμπτεται η αυστηρή νηστεία, που προηγείται του Δεκαπενταύγουστου, καθώς επιτρέπεται η να φάμε ψάρι.


Περισσότερα νέα από την Εύβοια

Εύβοια: Το τέρας που κολυμπούσε δίπλα σε σκάφος

Σκύλος και γάτα στην Εύβοια κάνουν κάτι που δεν θα πιστέψεις και δεν συνηθίζεται

Ο χειρότερος βανδαλισμός που έχει γίνει στην Εύβοια

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.