Μερομήνια 2024: Τι καιρό θα κάνει το καλοκαίρι;

τρομακτική θάλασσα στην Εύβοια

Τι λένε τα μερομήνια για το 2024

Τι λένε τα μερομήνια για το 2024; Πότε θα χαλάσει ο καιρός και πως θα γιορτάσουμε τις αργίες μιας και ο καιρός παίζει σημαντικό ρόλο.

Με τι καιρό θα κάνουμε φέτος Αποκριές, Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα;

Μερομήνια: Πως υπολογίζονται;

Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση των καιρικών φαινομένων.

Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Η διαδικασία για τα μερομήνια είναι απλή παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου και από αυτή την παρατήρηση βγαίνουν οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του καιρού. Δηλαδή η 1η Αυγούστου μας λέει για τον καιρό του Αυγούστου, η 2η για του Σεπτεμβρίου, η 3η για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Τα μερομήνια προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 5 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Οι παρατηρήσεις του καιρού στις 12 πρώτες μέρες του Αυγούστου αντιστοιχούν στους μήνες του επόμενου έτους. Για παράδειγμα, αν ο καιρός την πρώτη μέρα του Αυγούστου είναι ηλιόλουστος, τότε ο Ιανουάριος θα είναι ηλιόλουστος.

Τα μερομήνια δεν είναι επιστημονικά ακριβή, αλλά είναι μια διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Μερομήνια 2024: Πώς θα είναι ο καιρός το καλοκαίρι

Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι εμφανίστηκε πάνω στο καμπαναριό;

Εύβοια: Αυτό το παράθυρο έχει προβληματίσει αρκετούς

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.