Μελομακάρονα της γιαγιάς: Μια απίθανη συνταγή

Όλοι ψάχνουμε αυτές τις μέρες να βρούμε μια συνταγή για μελομακάρονα.

Πολλοί τα προτιμούν με σιμιγδάλι γιατί αφήνει ένα τραγάνισμα στην γεύση. Οι συνταγές για μελομακάρονα είναι συναρπαστικές και οι περισσότερες θα σας δώσουν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι μικροί μας φίλοι προτιμούν μελομακάρονα με σοκολάτα. Οι μεγάλοι προτιμούν τα μελομακάρονα της γιαγιάς που τους ξυπνάνε αναμνήσεις μιας άλλης εποχής όπου μαζί με την παρασκευή του Χριστουγεννιάτικου γλυκίσματος έλεγαν και τα κάλαντα.

Τα μελομακάρονα είναι υπέροχα. Είτε τα φάμε με σοκολάτα, είτε σκέτα, μας αφήνουν μια θεσπέσια γλυκάδα.

Άλλοι προτιμούν κουραμπιέδες. Εμείς επιμένουμε μελομακάρονα και θα σας παρουσιάσουμε την παρακάτω συνταγή της γιαγιάς. Το σιμιγδάλι τα κάνει υπέροχα όπως και το σιρόπι.

Χρειάζεται υπομονή και με τα παρακάτω υλικά θα κάνετε μελομακάρονα τέλεια.

Θα χρειαστείτε 120 γρ ελαιόλαδο, 120 γρ σπορέλαιο, 100 γρ χυμό φρέσκο πορτοκάλι, 10 γρ κονιάκ, 100 γρ ζάχαρη, 1/2 κγ σόδα, 1/2 κγ γαρυφ, 1 κγ κανέλα , 1 κγ μπεικιν, ξύσμα απο ένα πορτοκάλι, 450 γρ αλεύρι γοχ, 50 γρ τρούφα, καρύδια χοντροκομμένα, 200 γρ νερό, 200 γρ ζάχαρη, 200 γρ μέλι, 1 ξυλο κανέλα, 1/2 πορτοκάλι, 200 γρ κουβερτούρα υγείας, 2 κγ σπορέλαιο, και φυστίκι Αιγίνης.

μελομακαρονα συνταγη, μελομακαρονα με σιμιγδαλι,συνταγεσ μελομακαρονα, ,μελομακαρονα με σοκολατα,συνταγη για μελομακαρονα,μελομακαρονα τησ γιαγιασ
Μελομακ΄ρονα (pexels.com)

Έτσι θα φτιάξετε τα μελομακάρονα

Σε ένα μπωλ βάζουμε τα λάδια και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά να λιώσει.
Προσθετουμε το κονιάκ,το ξύσμα, την κανέλα, και το γαρύφαλο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθετουμε όλα μαζί.

Σε άλλο μπωλ, κοσκινίζουμε το αλευρι με το μπεικιν και προσθέτουμε την τρούφα.
Ρίχνουμε στα υγρά, το αλεύρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να έχουμε μία ζύμη.

Για 15 λεπτά το αφήνουμε και στην συνέχεια παίρνουμε με κουτάλι μια ποσότητα σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Το ανοίγουμε και τοποθετούμε μέσα να κομμάτι καρύδι.

Τα βάζουμε στο ταψι. και τα ψήνουμε στους 160 στον αέρα για 25-30 λεπτά να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιροπι. Βράζουμε τρία λεπτά μόνο, ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1-2 ίσα που να βράζει.

Εύβοια νέα σήμερα

Ποιοι οικοπεδούχοι στην Εύβοια θα πληρώσουν πρόστιμα;

Τα 2 φουλ παράξενα της Εύβοιας που όλο το internet γελά

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι