Ποιοι θα μπορούν να μείνουν δωρεάν σε σπίτια στη Χαλκίδα;

μεινουν, δωρεαν, σπιτια, χαλκιδα

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να μείνουν δωρεάν σε σπίτια στη Χαλκίδα, θα μπορούν να τα αποκτήσουν με πολύ χαμηλό κόστος.

Έχουν ξεκινήσει από την Τετάρτη 12.04.2023, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής «ΚΑΛΥΨΗ», για ιδιοκτήτες και πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων που επιθυμούν να συμμετέχουν, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους, νέα ζευγάρια και νέες οικογένειες, να μείνουν σε σπίτια είτε δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος.

Θα μπορούν να μείνουν δωρεάν σε σπίτια, πολίτες, ηλικίας 25 έως 39 ετών, που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία και είναι κάτοικοι του Δήμου Χαλκιδέων.

Όσοι κάνουν αίτηση για να μείνουν δωρεάν σε σπίτια, κατατάσσονται με μοριοδότηση και κριτήρια όπως, ο αριθμός των τέκνων. Θα έχουν προτεραιότητα οι πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες και μονογονεϊκές οικογένειες.

Παραπάνω μόρια για να μείνουν δωρεάν σε σπίτια θα έχουν ΑμεΑ άνω του 67%, νοικοκυριά υπό έξωση, άνεργοι, άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας.

Όσοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και θέλουν να μείνουν δωρεάν σε σπίτια στη Χαλκίδα, μπορούν να κάνουν αίτηση, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] έως και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

Το έντυπο της αίτησης μπορείτε να το βρείτε είτε ηλεκτρονικά στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκιδέων (https://dimoschalkideon.gr/aitiseis-gia-entaxi-sto-programma-kalypsi/), είτε δια ζώσης στην Υπηρεσία Πρωτοκόλλου.