Κύμη: Ένα πολύ μεγάλο ψάρι βγήκε από τη θάλασσα [Φωτογραφία]

Και να το βλέπατε να κολυμπάει στην θάλασσα στην Κύμη, δεν θα το πιστεύατε.

Ένα ψάρι μεγάλο και μακρύ όπως θα διαπιστώσετε στην παρακάτω φωτογραφία που ακολουθεί.Αν αναρωτηθείτε για την σπανιότητα του, να ξέρετε ότι δεν το συναντάτε συχνά στα νερά της θάλασσας.
Δεν είναι σπάνιο να βλέπετε αυτό το μεγάλο ψάρι στην θάλασσα. Σπάνιο είναι το μέγεθος του. Αυτό το μεγάλο ψάρι κολυμπούσε ανέμελο στα νερά της όμορφης Κύμης.

Πολύ συχνά παρατηρούμε μεγάλα ψάρια που κολυμπούν στα νερά της Εύβοιας. Ένα μεγάλο ψάρι βγήκε από τη θάλασσα στη Χαλκίδα και μας έκανε φοβερή εντύπωση.

Για όσους δεν έχουν πάει στην Κύμη, να σας πούμε ότι μετά το Πάσχα που θα υπάρχει και η άρση του lockdown και η μετακίνηση εκτός νομών, η Κύμη είναι ένας υπέροχος προορισμός. Είναι μια μικρή πόλη. Είναι ορεινή και έχει 5 χιλιόμετρα πιο μακρυά το λιμάνι της. Έχει 2.383 κατοίκους.

Υπήρξε έδρα της τέως επαρχίας Καρυστίας και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 και απετέλεσε έδρα του ομώνυμου Δήμου, ο οποίος περιελάμβανε τα δημοτικά διαμερίσματα Κύμης, Ανδρονιάνων, Άνω Ποταμιάς, Βιτάλων, Ενορίας, Καλημεριάνων, Μαλετιάνων, Μετοχίου Διρφύων, Οξυλίθου, Πλατάνας, Πύργου και Ταξιαρχών.

Αποτελεί δημοτική κοινότητα του διευρυμένου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, του οποίου αποτελεί την ιστορική έδρα.

Το μεγάλο ψάρι που αλίευσαν στα νερά της Κύμης, που θα δείτε στην φωτογραφία ονομάζεται λούτσος.

Οι λούτσοι είναι κομψά ψάρια με σώμα μακρύ σαν της ζαργάνας αλλά πιο κυλινδρικό και με χρώμα στην ράχη γκρίζο και στην κοιλιά του λευκό. Το βάρος τους στα ελληνικά νερά δεν ξεπερνά τα 4-5 κιλά και σε μήκος φτάνει το 1.5 μέτρο.

Οι λούτσοι, λατρεύουν τον γαύρο αλλά τρέφονται και με ζαργάνα ή σαρδέλα. Για να πιάσουν τα θηράματα του όμως, κυνηγούν συνήθως σε κοπάδι.

Η τεχνική του ονομάζεται εγκλωβισμός. Η τεχνική αυτή έχει δυο φάσεις. Στην πρώτη φάση εντοπίζουν το μικρότερο κοπάδι που θα επιτεθούν. Στη συνέχεια οι μισοί λούτσοι κλείνουν τον δρόμο στα μικρότερα ψάρια και οι υπόλοιποι πραγματοποιούν γρήγορες και στοχευμένες επιθέσεις για να συλλέξουν την τροφή τους.

Δείτε την φωτογραφία με τον λούτσο στην Κύμη

Απίστευτη φωτογραφία με λούτσο στην Κύμη. (Πηγή φωτογραφίας: AP Marine Store στο λιμάνι της Κύμης)

Εύβοια νέα σήμερα

Ποιοι οικοπεδούχοι στην Εύβοια θα πληρώσουν πρόστιμα;

Τα 2 φουλ παράξενα της Εύβοιας που όλο το internet γελά

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι