Χαλκίδα: Ένα μεγάλο ψάρι βγήκε από τη θάλασσα! [Φωτογραφία]

Δείτε τι βγήκε έξω από την θάλασσα στην παραλία της Χαλκίδα. Ένα πελώριο ψάρι κάνει βουτιές κοντά στην ακτή

Μια απίστευτη φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου με ένα μεγάλο ψάρι να κάνει βουτιές στη Χαλκίδα. Όλα έγιναν ένα πρωινό όταν μέσα στα νερά κολυμπούσε ένα πελώριο ψάρι.

Κάποιοι το ονόμασαν τρομακτικό και δεν έχουν άδικο μιας και το μέγεθος του ήταν αρκετά μεγάλο.

Αναγνώστης μας έστειλε την παρακάτω φωτογραφία. Όλα συνέβησαν όταν παρατηρούσε στη θάλασσα. Ξαφνικά είδε αυτό το τρομακτικό ψάρι να πετάγεται από τα νερά.

“Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και προσπάθησα να αποθανατίσω την στιγμή. Σε όσους φίλους έδειξα την φωτογραφία μου έλεγαν ότι πρώτη φορά βλέπουν αυτό το μεγάλο ψάρι. Κάποιοι φίλοι μου ψαράδες μου είπαν ότι μάλλον είναι τούνα.” μας είπε ο αναγνώστης.

Η τούνα είναι ένας είδος ψαριού που ανήκει στην οικογένεια των σκομβρίδων. Πρόκειται για σχετικά μεγαλόσωμα ψάρια, που έχουν ατρακτοειδές σώμα, το οποίο καλύπτεται, κυρίως στο θώρακα, από μεγάλα λέπια.

Δεν είναι μικρά ψάρια και το μήκος τους φτάνει το ένα μέτρο. Μπορεί να ζει στην μεσόγειο, αλλά ανεβαίνει και στον ατλαντικό ωκεανό. Δεν κάθεται ποτέ σε ένα μέρος και είναι μεταναστευτικό ψάρι. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μεγάλα ψάρια στην Εύβοια. Πριν μήνες στις θάλασσες της Εύβοιας βγήκε ένα ακόμα πιο μεγάλο ψάρι.

Τα ψάρια αυτά αλιεύονται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Ο κόκκινος τόνος, το μεγαλύτερο είδος τόνου, κινδυνεύει με εξαφάνιση. Ο κόκκινος τόνος θεωρείται εκλεκτός μεζές στην Ιαπωνία, όπου καταναλώνεται ωμός ως σούσι.

Στη Μεσόγειο η αλιεία τους γίνεται συνήθως με κυκλωτικά δίκτυα (γριγρι). Οι τόνοι που αιχμαλωτίζονται σε αυτά τα δίκτυα στη συνέχεια οδηγούνται σε φάρμες πάχυνσης ώστε να μεγαλώσουν και το κρέας του να αποκτήσει μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος

Δείτε φωτογραφία με ένα μεγάλο ψάρι που βγήκε από τη θάλασσα!

Ένα πελώριο ψάρι στη παραλία της Χαλκίδας

Πελώρια ψάρια υπάρχουν παντού

Ένα πελώριο ψάρι που κόβει την ανάσα είχαν ψαρέψει στην Βόλβη.

Ο Αστέριος και ο Κωνσταντίνος Χρυσανίδης βρέθηκαν μπροστά σε μια τεράστια έκπληξη. Επιχειρώντας σήμερα το πρωί να σηκώσουν τα δίχτυα τους από τη Βόλβη συνειδητοποίησαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

“Ηταν πολύ βαριά. Δεν το είχαμε ξανασυναντήσει ποτέ”, λέει ο Αστέριος Χρυσανίδης μιλώντας στο Thes.gr. “Με τη βοήθεια του αδελφού μου καταφέραμε να τα σηκώσουμε και είδαμε το ψάρι αυτό”.

Ονομάζεται Σίλβερ, είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος που στον ελλαδικό χώρο συναντάται μόνο στη Βόλβη και στη λίμνη των Ιωαννίνων.

Οι δύο επαγγελματίες ψαράδες το έβγαλαν στην στεριά και το ανέβασαν στη ζυγαριά που έδειξε 85 κιλά, το μεγαλύτερο που έχουν πιάσει.

Ψάρι-γίγας 85 κιλών έπιασαν στη λίμνη Βόλβη (πηγή φωτογραφίας: thes.gr)

“Ηταν απίστευτο. Είναι η δεύτερη φορά που πιάνουμε ένα τέτοιο ψάρι”, λέει χαρακτηριστικά και θυμάται πως πριν δύο χρόνια είχαν βρει στα δίχτυα του ένα Σίλβερ βάρους 78 κιλών.

Το συγκεκριμένο λιμνίσιο ψάρι έφτασε με τη μορφή γόνου τη δεκαετία του 1980 από τη λίμνη των Ιωαννίνων. Από τότε οι ψαράδες της Βόλβης έχουν πιάσει λιγότερα από 10.

“Στη Βόλβη βρίσκουμε γριβάδια, πεταλούδες και άλλα ψάρια του γλυκού νερού. Αυτό είναι πολύ σπάνιο” λέει ο κ. Χρυσανίδης που σημειώνει πως η λίμνη συνεχίζει να προσφέρει καλές ψαριές στους επαγγελματίες της περιοχής που την αγαπούν και τη σέβονται.