Αλιβέρι: Έρχεται μεγάλη επένδυση στον Κάραβο

μεγαλο εργο, αλιβερι

Μια καλή είδηση για την περιοχή στο Αλιβέρι μιας και αυτή η κίνηση θα απογειώσει και άλλο τον τουρισμό και έχει να κάνει με τις υποδομές και μια νέα υπηρεσία που προστίθεται.

Και όμως η “βαριά βιομηχανία” της Εύβοιας, θα μπορούσε να ήταν ο τουρισμός της μιας και αυτός ο τόπος όλα τα έχει.

Έχει αμέτρητες παραλίες, βρέχεται είτε από το Αιγαίο, είτε τον Ευβοϊκό και έχει πολλά βουνά για πεζοπορία και πολλές δραστηριότητες.

Κάτι το διαφορετικό στις συγκοινωνίες θα γίνει και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας, ωστόσο το Αλιβέρι φαίνεται ότι πήρε τα πρωτεία και ξεκινά άμεσα. Ένα μεγάλο έργο, ξεκινά σε λίγες μέρες.

Έρχεται μεγάλο έργο στο Αλιβέρι

Στο λιμάνι του Αλιβερίου που είναι ο Κάραβος, θα γίνει η ανάπτυξη των υποδομών.

Έγιναν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων και δόθηκε η άδεια λειτουργίας.

Το ίδιο είχε γίνει και για την Κύμη, χωρίς μέχρι τώρα κάποιο νεότερο.

Η Εύβοια και το Αλιβέρι φαίνεται να κάνει την αρχή και αποκτά τις βάσεις για μια σημαντική υποδομή που θα επιτρέψει στο μέλλον την αεροπορική της σύνδεση με τα νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο.

Για το πως θα είναι το υδατοδρόμιο, μπορείτε να παρακολουθήσετε το ανάλογο βίντεο από την ήδη δημιουργία αυτής της επένδυσης στην Πάτρα.

Με τον ερχομό των υδροπλάνων θα ενισχυθεί ακόμα πιο πολύ η τουριστική ανάπτυξη και θα είναι εύκολη η προσβασιμότητα στην περιοχή.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την ίδρυση υδατοδρομίου στο Αλιβέρι, μετά από σχετική απόφαση το αρμόδιο υπουργείου.

Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο χορήγησε άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην περιοχή και είναι θέμα ημερών να μπει σε εφαρμογή το πλάνο για την δημιουργία του project.

Στα πλαίσια της χορήγησης της άδειας αναφέρεται πως ο κάτοχος της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου υποχρεούται στην τήρηση και εφαρμογή των αναφερόμενων στον τεχνικό φάκελο υδατοδρομίου, καθώς και στη διασφάλιση συμβατότητας του συνόλου των κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, με τον προβλεπόμενο στον τεχνικό φάκελο σχεδιασμό του υδατοδρομίου.

Η κατασκευή των απαιτούμενων νέων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου πρέπει να είναι σύμφωνη με τις ισχύουσες προδιαγραφές, και κανονισμούς.

Τους επόμενους μήνες θα δημιουργηθούν υδατοδρόμια στη Χαλκίδα, την Αιδηψό, την Κύμη και την Κάρυστο.