Μεγάλη προσοχή! Κυκλοφορεί και άλλη απάτη στη Χαλκίδα

μεγαλη προσοχη, απατη, χαλκιδα

Τα μάτια μας δεκατέσσερα θα πρέπει να έχουμε μιας και κυκλοφορεί και άλλη απάτη στη Χαλκίδα. Θύματα μπορεί να πέσουν όσοι έχουν κινητά τηλέφωνα και έχουν λογαριασμό email. Θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή μιας και οι αετονύχηδες εφευρίσκουν τρόπους για να αδειάσουν λογαριασμούς.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μια απάτη και μάλιστα έχει φτάσει στα κινητά τηλέφωνα πολλών Χαλκιδέων. Την ίδια ώρα που έχουν δεχθεί αυτά τα μηνύματα, τα κοινοποιούν στα κοινωνικά δίκτυα για να μην θύματα και άλλοι πολίτες.

Η απάτη εντοπίζεται και στη Χαλκίδα και προκαλεί έντονο προβληματισμό σε ολόκληρη τη χώρα. Δείχνει πως οι σπείρες εφαρμόζουν νέα τεχνάσματα για να παγιδεύουν και να εξαπατούν ανυποψίαστους πελάτες. Το μόνο που χρειάζεται είναι μεγάλη προσοχή.

Αυτή τη φορά δεν περιμένουν να μάθουν τους τραπεζικούς κωδικούς από τα θύματα. Αποκτούν πρόσβαση οι ίδιοι και ταχύτατα αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς τα θύματα να καταλάβουν το παραμικρό. Με το παρακάτω μήνυμα που στέλνουν κάνουν τον παραλήπτη να αγχώνεται μήπως έχει κλειδωθεί ο τραπεζικός του λογαριασμός.

Έτσι έχουν άμεση πρόσβαση σε σημαντικούς και απόρρητους κωδικούς και εύκολα μπαίνουν σε λογαριασμούς και τους ξαφρίζουν.

μεγαλη προσοχη, απατη, χαλκιδα

Πατάει το link και αμέσως οι επιτήδειοι μαθαίνουν τους προσωπικούς του κωδικούς. Μια νέα απάτη που κυκλοφορεί και στη Χαλκίδα και το μόνο που χρειάζεται είναι μεγάλη προσοχή.

Με αφορμή την παραπάνω απάτη, καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όσο αληθοφανής φαίνεται ο αποστολέας ή και τα μηνύματα που λαμβάνουν, ώστε να μην πέσουν θύματα επιτήδειων που δρουν με αυτό τον τρόπο.

Δεν θα πρέπει ποτέ να δίνετε τα προσωπικά στοιχεία (π.χ. κωδικούς e-Βanking, αριθμούς/PIN καρτών, κωδικούς πρόσβασης, όνομα χρήστη) σε υποτιθέμενες τράπεζες. Μεγάλη προσοχή για να μην πέσετε θύματα αυτής της νέας απάτης που κυκλοφορεί και στη Χαλκίδα.