Σχολεία άνοιγμα: Τι θα γίνει με τις μάσκες

Τα σχολεία είναι έτοιμα και ξεκινούν στις 10 Ιανουαρίου 2022 με περισσότερα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αλλάζει κάτι με τις μάσκες. Θα πρέπει να τις φορούν καθόλη την παραμονή τους στα διδακτήρια. Μπορούν να έχουν την απλή χειρουργική.

Γονείς, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί – αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης – απευθύνουν εκκλήσεις στην κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση, αλλά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται.

Σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει, δεν αποκλείεται τα σχολεία να κλείσουν, με εφαρμογή προφανώς τηλεκπαίδευσης στην πορεία, μόλις λίγες ημέρες αφότου θα ανοίξουν ξανά.

Δείτε τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές όπου θα πάρουν self test από τα φαρμακεία.

Η διάθεσή τους θα είναι μέχρι και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου. Δικαιούχοι είναι οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Θα πάρουν πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Το self-test θα πρέπει να γίνει έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

Για την πρώτη εβδομάδα, το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).