Μαρινάκης και Βοϊδονικόλας στο Νοσοκομείο Μεταξά για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

– Τους υποδέχτηκαν ο Αν. Διοικητής Σαράντος Ευσταθόπουλος με τη Διευθύντρια της Μονάδας Μαστού Ελευθερία Ιγνατιάδου και συνεργάτες τους από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

– Δείτε τι ανέφεραν μετά το τέλος της επίσκεψης στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην μάχη και την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, οποίος από το 2020 αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου παγκοσμίως. Η ανακάλυψη της νόσου σε αρχικά στάδια ευνοεί ιδιαίτερα την αντιμετώπισή της και την ίαση της.

Λίγες ώρες πριν την τραγική είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από πολυετή και γενναία μάχη με τον καρκίνο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης και ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ και της ΔΕΕΠ ΝΔ Α’ Πειραιά & Νήσων Γιάννης Βοϊδονικόλας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» προκειμένου να δηλώσουν τη στήριξή τους στους ασθενείς, στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου υποδέχθηκαν τους κ.κ. Μαρινάκη και Βοϊδοικόλα, ο Αν. Διοικητής Σαράντος Ευσταθόπουλος, καθώς και η Ελευθερία Ιγνατιάδου, Διευθύντρια της Μονάδας Μαστού, ο Παύλος Λαμπρόπουλος, Επιμελητής της Μονάδας Μαστού, η Πέλα Μπατίκα, Προϊσταμένη της Γυναικολογικής Κλινικής, η Χρύσα Παλάζη, Προϊσταμένη του Αναισθησιολογικού Τμήματος και ο Νίκος Μπολάνος,Θωρακοχειρούργος Διευθυντής ΕΣΥ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Μεταξά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ περιηγήθηκαν στη Μονάδα Μαστού και τον Αξονικό Τομογράφο όπου ενημερώθηκαν από τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού για τους τρόπους εξετάσεων, τις δυνατότητες που προσφέρουν τα μηχανήματα για μαστογραφία και βιοψίες ακόμα και σε περιπτώσεις που πιθανοί όγκοι δεν ψηλαφώνται, αλλά και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως το 99% σχεδόν του προσωπικού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού προκειμένου για τη διασφάλιση της υγεία των ασθενών, αλλά και την πρόληψη της διάδοσης της πανδημίας.


«Όταν συστρατευόμαστε όλοι, ιατρικό προσωπικό, τεχνολόγοι, ασθενείς, οικογένειες και θεσμοί μπορούμε να σώσουμε εκατοντάδες ζωές», ανέφερε η Διευθύντρια της Μονάδας Μαστού Ελευθερία Ιγνατιάδου.

Ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος ανέφερε:
«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Παύλο Μαρινάκη και τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννη Βοϊδονικόλα για την επίσκεψή τους στο Νοσοκομείο Μεταξά, στα πλαίσια των ημερών πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Γνωρίζω την ιδιαίτερη ευαισθητοποίησή του Παύλου Μαρινάκη στα θέματα πρόληψης του καρκίνου, καθώς και του Γιάννη Βοϊδονικόλα με τον οποίο έχουμε στενή συνεργασία λόγω της από κοινού λειτουργίας του ξενώνα ασθενών και συνοδών τους. Η σημερινή παρουσία του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στέλνει ηχηρό μήνυμα στη νέα γενιά, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι ο καρκίνος δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις. Ενημερώσαμε τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Βοϊδονικόλα για το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά, καθώς και για την καθημερινή μάχη με τη γραφειοκρατία που μαστίζει διαχρονικά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Από σήμερα νιώθουμε ότι το Νοσοκομείο Μεταξά, οι ασθενείς και το προσωπικό του, έχουν έναν ακόμα καλό φίλο και συμπαραστάτη, τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη. Μαζί στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας σε όσες και όσους δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο. Και σε αυτή τη μάχη κανείς δεν είναι μόνος του!»

Με το πέρας της επίσκεψης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Μαρία Σατραζέμη, η οποία είχε διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο του μαστού στα 30 της χρόνια και κατάφερε να βγει νικήτρια από αυτή την μεγάλη μάχη. «Θεωρώ πως ο καρκίνος του μαστού είναι κάτι που νικιέται. Το μυστικό είναι η αισιοδοξία και η καλή ψυχολογία, όχι η μιζέρια και η θυματοποίηση. Μπορεί να έχει πολλές δύσκολες στιγμές, αλλά στο τέλος αφήνει μόνο σπουδαία μαθήματα ζωής!», δήλωσε η ίδια.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Πειραιώς και Νήσων και της ΚΟΔΕΠ κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε:
«Γνωρίζω από πρώτο χέρι τον αγώνα που δίνει ο Αν. Διοικητής και το προσωπικό του Νοσοκομείου Μεταξά σε καθημερινή βάση, σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο νοσοκομείο και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Η παρουσία μας σήμερα, τόσο η δική μου όσο και του Προέδρου της μεγαλύτερης νεολαίας της χώρας, της ΟΝΝΕΔ, δηλώνει την έμπρακτη στήριξή μας σε αυτήν την προσπάθεια. Τόσο ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης όσο και ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος ανήκουν στη νέα γενιά ενεργών πολιτών και είμαι βέβαιος ότι έχουν να προσφέρουν πολλά στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας τα επόμενα χρόνια. Εμείς ως ΚΟΔΕΠ, είμαστε και θα είμαστε κοντά σε όλους του συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τον καρκίνο, προωθώντας παράλληλα δράσεις πρόληψης, γιατί η πρόληψη σώζει κυριολεκτικά ζωές. Αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνουμε από τον Πειραιά, καθώς διανύουμε το μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης:
«Οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στα αντικαρκινικά νοσοκομεία είναι ήρωες. Τόσο οι γιατροί και το προσωπικό, όσο και οι ασθενείς και οι οικογένειές τους αποδεικνύουν καθημερινά τις υπεράνθρωπες αντοχές και το μεγαλείο της ψυχής και της θέλησης απέναντι σε έναν τόσο σκληρό εχθρό. Αξίζουν τον απέραντο σεβασμό και την συμπαράστασή μας με κάθε τρόπο και η ΟΝΝΕΔ προσπαθεί να στηρίξει έμπρακτα όλους αυτούς τους ανθρώπους επανδρώνοντας το Εθνικό Μητρώο Δοτών Μυελού των Οστώνμετρώντας ήδη πάνω από 1200 εθελοντές δότες. Καθημερινά συναντούμε δίπλα μας παραδείγματα ανθρώπων όπως η Μαρία Σατραζέμη, που είναι η απόδειξη πως όποια μάχη και να δώσεις όταν το κάνεις με πίστη, την κερδίζεις.

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψή μας στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν ακόμα μια ηρωίδα, που αντιμετώπισε με θάρρος την ασθένειά της και είχε μιλήσει δημοσίως πολλές φορές για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, στον αγώνα κατά του καρκίνου».

Στην επίσκεψη στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξάς» βρέθηκαν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Νίκος Σιαδήμας, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής Απόστολος Γούτας, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνα Κόλλια, η αν. Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης Γιώτα Κοσκινά και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Αντώνης Μοραντζής.