Μαγειρίτσα με μανιτάρια: Εύκολη συνταγή

Ονομάζεται και Τεσσαρακοστή ή Μεγάλη Σαρακοστή

Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τιμητική της. Υπάρχουν όμως αναγνώστες που δεν θέλουν μαγειρίτσα με κρέας αλλά με μανιτάρια.

Δεν είναι δύσκολο να την φτιάξουμε. Πρώτα από όλα καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε μικρά και μεγάλα κρεμμύδια που τα έχουμε χοντροκόψει.

Τα αφήνουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών, πιπέρι και αλάτι.
Στην συνέχεια λίγο νερό, ίσα να τα σκεπάσει και βράζουν μισή ώρα περίπου.

Αν σας αρέσει το μαρούλι και ο άνηθος μπορείτε έπειτα να ρίξετε στην κατσαρόλα. Όταν βράσουν βγάζουμε λίγο ζουμί από το φαγητό και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στο οποίο ρίχνουμε το αυγολέμονο.

Ανακατεύουμε γρήγορα για να μην μας κόψει. Το βάζουμε να πάρει βράση και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ζωμό στην κατσαρόλα με το φαγητό.


Περισσότερα νέα από την Εύβοια

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας: Πως την βγάζετε;

Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου; Πότε γιορτάζουν οι Γιώργηδες

Το ιερό χωριό στην Εύβοια που όποιος πάει αλλάζει για πάντα!

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.