Χαλκίδα: Πότε τελικά μεταφέρεται η λαϊκή αγορά του Σαββάτου

χαλκιδα,λαικη αγορα σαββατου

Η λαϊκή αγορά του Σαββάτου στη Χαλκίδα εδώ και χρόνια δεν μένει σε ένα σταθερό σημείο και μετά από μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο αλλάζει. Με λίγα λόγια δεν είναι μόνιμη η θέση της και μεταφέρεται.

Αρχές του 2023 είχε αποφασιστεί ότι θα μεταφέρονταν η λαϊκή αγορά του Σαββάτου στη Χαλκίδα. Βέβαια αυτό δεν έγινε μιας και υπήρχε λόγος που θα σας εξηγήσουμε παρακάτω.

Σχετικά με την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου, η καθυστέρηση οφείλεται στις εργασίες επέκτασης του φυσικού αερίου στην οδό Τράλλεων, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί κι υπάρχουν ακόμη «ανοιχτά μέτωπα» στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Εταιρείας Φυσικού Αερίου, αναμένεται να γίνει μετά το Πάσχα.

Έτσι μετά το Πάσχα, ένα μέρος από την λαϊκή αγορά του Σαββάτου μεταφέρεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, από Προαστείου έως Αγ. Παρασκευής. Άλλο μέρος στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, από Αγ. Παρασκευής έως Κυδωνιών, και στην οδό Κυδωνιών και 7ου Συντάγματος, από Χρυσοστόμου Σμύρνης έως Λίμνης.

Ένα άλλο μέρος από την λαϊκή αγορά του Σαββάτου μεταφέρεται στην οδό ΄Eλληνος Στρατιώτου, από Κυδωνιών έως Τράλλεων, στην οδό Κυδωνιών, από Σμύρνης έως Προκοπίου και στην οδό Προκοπίου, από Κυδωνιών έως Τράλλεων.

Τέλος ένα μέρος από την λαϊκή αγορά του Σαββάτου μεταφέρεται στην οδό Τράλλεων, από Προαστείου έως και την ανώνυμη οδό δίπλα στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, η οποία είναι παράλληλη της Μακρίδος και καταλήγει στην οδό Μεγασθένους, για τα προϊόντα γης και θάλασσας, για το χρονικό διάστημα ενός έτους από τη μετεγκατάστασή της, με μέγιστο αριθμό συμμετοχής τους πωλητές που βρίσκονται σήμερα στην αγορά.