Θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα το 2022;

Τι είναι το κοινωνικό μέρισμα και πως θα δοθεί φέτος.
Τι είναι το κοινωνικό μέρισμα και πως θα δοθεί φέτος.

Το κοινωνικό μέρισμα είναι ένα πολύ σημαντικό βοήθημα για τις οικογένειες λίγο πριν τις γιορτές. Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει όνομα ωστόσο η ιδιότητα παραμένει ίδια με τα προηγούμενα έτη.

Μάλιστα διευκρινίστηκε ότι δεν χρειάζεται να κάνουν κάποιοι αίτηση για αυτό το κοινωνικό μέρισμα αλλά αυτόματα εφόσον το δικαιούνται, θα εισπράξουν το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων. Οι δικαιούχοι αυτού του νέου κοινωνικού μερίσματος, θα είναι οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Η χορήγηση του επιδόματος αναμένεται να γίνει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα με την μορφή επιταγής ακρίβειας που ακούγεται ότι θα είναι μηνιαία.

Τι είναι το κοινωνικό μέρισμα;

Το κοινωνικό μέρισμα σημασιολογικά, είναι η οικειοποίηση του οφέλους από τη χρήση των κεφαλαιουχικών περιουσιακών στοιχείων και των φυσικών πόρων σε μια σοσιαλιστική οικονομία, από την κοινωνία που τα κατέχει.

Ο σχεδιασμός για το νέο κοινωνικό μέρισμα είναι να δοθεί μια οικονομική βοήθεια σε μία σειρά από ευάλωτες ομάδες που βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξήσεις σε καύσιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης.

Η πληρωμή για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνει κοντά στις γιορτές ενώ όσον αφορά την αίτηση, δεν θα πρέπει να γίνει και όλα ανήκουν σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία. Δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος θα είναι οι οικογένειες που πράγματι διακινδυνεύουν την επιβίωσή τους. Με λίγα λόγια αυτοί που έχουν γενικά χαμηλό εισόδημα.