Κοινωνικό μέρισμα 2021: Πότε ξεκινά η πληρωμή;

Από σήμερα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου το απόγευμα, ξεκινούν οι πληρωμές για το κοινωνικό μέρισμα, με τους δικαιούχους να βλέπουν λεφτά στους λογαριασμούς τους σε λίγες ώρες.

Κοινωνικό μέρισμα 2021 αίτηση: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

250 ευρώ θα μοιραστούν στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος ΟΠΕΚΑ και τους ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς αναμένεται να καταβληθεί πριν από το τέλος του έτους.

Η πρώτη πληρωμή θα γίνει για τους δικαιούχους ΚΕΑ.

Το κοινωνικό μέρισμα θα πληρώσει τους πρώτους δικαιούχους στις 15/12. Δεν θα ανοίξει καμμία πλατφόρμα και όλα θα γίνουν αυτόματα.

Οι επόμενοι δικαιούχοι θα πάρουν χρήματα αργότερα. Μέχρι το τέλος του 2021 χιλιάδες συνταξιούχοι και δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων και παροχών ανασφάλιστων υπερήλικων θα λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ στους λογαριασμούς μέσα από το κοινωνικό μέρισμα 2021.

Κοινωνικό μέρισμα 2021 χαμηλοσυνταξιούχοι: Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα ρωτούν πολλοί αναγνώστες μας. Τι θα γίνει με τους χαμηλοσυνταξιούχους και το κοινωνικό μέρισμα; Το εισοδηματικό κριτήριο των 7.200 ευρώ αφορά το καθαρό ποσό που λαμβάνουν από τη σύνταξη τους, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα για τους υγειονομικούς, θα καταβληθεί μόνο στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς, και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό. Βέβαια, εξαιρούνται όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη. Θα πρέπει να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Τα άτομα με αναπηρία, θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα 2021, εφόσον πληρούν βέβαια τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί όπως στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Τέλος, η πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει αυτόματα, χωρίς δήλωση IBAN ενώ θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.