Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για την κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων 2022;

κινητικοτητα 2022, κινητικοτητα δημοσιων υπαλληλων 2022, κινητικοτητα 2022 β κυκλοσ ποτε ξεκιναει, απογραφη κινητικοτητα
Τα αποτελέσματα να βγουν μέσα στον Νοέμβριο 2022. copyright: unsplash.com

Κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων 2022: Πότε έγιναν οι αιτήσεις και πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;

Η κινητικότητα είναι μια ευκαιρία που δίνεται σε δημόσιους υπαλλήλους να βρεθούν σε έναν άλλο τομέα από εκείνον που βρίσκονται. Βέβαια δεν είναι μια απλή διαδικασία μιας και θα πρέπει στην υπηρεσία που έχουν βάλει στόχο για να κάνουν μετάταξη να υπάρχουν και θέσεις. Για παράδειγμα μπορεί να βρίσκεται στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και να θέλει να μεταταχθεί στην πυροσβεστική.

Στις αρχές Οκτωβρίου δημοσιοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες για τον β κύκλο κινητικότητας 2022. Πέρσι, μέσα Νοεμβρίου, αναρτήθηκαν στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου τα αιτήματα των Φορέων για κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και αναγκών με απόσπαση. Κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος μπορούσε να υποβάλει αίτηση έως τις 28 Νοεμβρίου.

Φέτος, αρχές Οκτωβρίου υπήρξε εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών που ενημέρωνε τους φορείς του δημοσίου και του ΟΤΑ για την έναρξη του Β΄ κύκλου κινητικότητας 2022 στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Έτσι ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας έτους 2022 ήταν διαθέσιμος για όλους τους φορείς με την υποβολή αιτημάτων στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή στις 10 Οκτωβρίου 2022 και ολοκληρώθηκε στις 20 Οκτωβρίου η πρωτογενής καταχώριση από όλους τους φορείς. Στην διαδικασία έλαβαν μέρος υπουργεία, Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανεξάρτητες Αρχές, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, Δικαστήρια και πολλοί άλλοι φορείς.

Ο τελικός έλεγχος και η οριστική υποβολή των αιτημάτων για τον β κύκλο κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων τόσο για τους εποπτεύοντες όσο και για τους εποπτευόμενους φορείς, πραγματοποιήθηκε από 1 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2022. Τα αποτελέσματα να βγουν μέσα στον Νοέμβριο 2022.

Ποιοι χάνουν το δικαίωμα της συμμετοχής στην κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων 2022;

Θα πρέπει να ξέρετε ότι αν κατά το πρώτο στάδιο υποβολής αιτημάτων δεν υποβληθεί πρωτογενώς το αίτημα, τότε κατά το δεύτερο στάδιο δεν θα μπορεί να γίνει απολύτως καμμία τροποποίηση.

Β κύκλος κινητικότητας: Πότε ξεκίνησε πέρσι

Κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος, που είχε δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4440/2016, υπέβαλλε αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή και απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη αναγκών, εντός δέκα ημερών από τη δημοσιοποίηση των θέσεων και ειδικότερα από τις 17 έως και τις 28 Νοεμβρίου 2021.

Η είσοδος των ενδιαφερομένων υπαλλήλων για το β κύκλο κινητικότητας ήταν διαθέσιμη στο σύνδεσμο https://hr.apografi.gov.gr. Μέσα στον Δεκέμβριο θα βγουν τα αποτελέσματα.