Εύβοια: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο – Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

Φωτιά στην Εύβοια

Ξαναεπιστρέφει ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο νησί με τις αρμόδιες αρχές να έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία σε κάποιες περιοχές

Ο Ιούλιος δεν έχει μπει ακόμα και έρχεται απότομη αλλαγή καιρού με πτώση θερμοκρασίας και ενίσχυση ανέμων.

Είναι ένα επικίνδυνο κοκτέιλ που θα δώσει σε πολλές περιοχές και συγκεκριμένα αύριο, μεγάλα ποσοστά πιθανότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Το Σάββατο (29-6-2024) αλλά και την επόμενη μέρα, θα είναι δύσκολες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες μιας και θα ενισχυθούν τα μελτέμια.

Με βάση τον παραπάνω χάρτη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως και στην Εύβοια, η εκδήλωση φωτιάς θα βρίσκεται σε πορτοκαλή συναγερμό.

Ωστόσο μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δωθεί και σε περιοχές με κίτρινο χρώμα μιας και ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι σε υψηλό στάδιο.

Το καλό είναι ότι πέφτει η θερμοκρασία του καιρού και δροσίζει, όμως θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή.

Που απαγορεύεται η κυκλοφορία:

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας ανθρώπων αλλά και οχημάτων σε περιοχές NATURA καθώς σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα αλλά και άλση, για την προφύλαξη πυρκαγιάς.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου εώς και την αλλαγή της ημέρας.

Οι περιοχές στις οποίες θα απαγορευτεί η κυκλοφορία, είναι αναρτημένες στο σάιτ της Π.Στ.Ε.

Η απαγόρευση δεν είναι για όσους εργάζονται ή κατοικούν εκεί, όταν θέλουν μόνο να μετακινηθούν ενώ εξαιρούνται οχήματα αλλά και προσωπικό των Ο.Τ.Α. και των στρατιωτικών υπηρεσιών αλλά και εθελοντές που εκτελούν χρέη στην περιοχή με εντολή των αρμόδιων αρχών.

Σε περίπτωση που πλησιάσει κάποιος την περιοχή, όπου δεν καταλαμβάνεται στην λίστα εκείνων που εξαιρούνται, λαμβάνει διοικητικό πρόστιμο.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Είσαι τυχερός αν ζήσεις αυτή την στιγμή

Εύβοια: Θα πάθετε πλάκα με αυτό το μηχανάκι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.