Πως να επιλέξετε την κατάλληλη γεννήτρια βενζίνης για εσάς

Όταν παίρνετε την απόφαση να αγοράσετε μια γεννήτρια, είτε είναι γεννήτρια βενζίνης, είτε είναι γεννήτρια πετρελαίου, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, για να βεβαιωθείτε ότι η γεννήτρια που θα αγοράσετε, θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Πριν από την αγορά μίας γεννήτριας, φροντίστε να εξετάσετε τον τύπο της, το μέγεθός της, την ταχύτητά της και την ισχύ της, καθώς αυτά θα σας βοηθήσουν να λάβετε την καλύτερη επιλογή.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι ο τύπος της γεννήτριας. Υπάρχουν γεννήτριες που λειτουργούν με βενζίνη, ντίζελ και πετρέλαιο. Το ποιον τύπο γεννήτριας θα επιλέξετε εσείς, εξαρτάται από την τιμή της μονάδας καθώς και από το κόστος της λειτουργίας της.

Η βενζίνη είναι ο πιο οικονομικός τύπος γεννήτριας. Συνήθως, μία γεννήτρια βενζίνης, είναι μια καλή επιλογή για οικιακή χρήση, επειδή έχει επίσης χαμηλότερες εκπομπές οξειδίου του αζώτου και ο παραγόμενος θόρυβος είναι πολύ πιο ανεκτός από τους άλλους τύπους.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε, είναι το μέγεθος της γεννήτριας, που θα χρειαστείτε για να τροφοδοτήσει όλες τις βασικές συσκευές του σπιτιού σας. Το ελάχιστο μέγεθος της γεννήτριας που χρειάζεστε, μπορεί να προσδιοριστεί προσθέτοντας όλη την ισχύ που απαιτείται για κάθε συσκευή.

Το καλύτερο είναι να αγοράσετε μία γεννήτρια σε μέγεθος που υπερβαίνει το μέγεθος της πρόσθεσης όλων των ισχύων, ώστε να διασφαλίσετε ότι όλα θα λειτουργούν ομαλά.

Κατά την επιλογή μιας γεννήτριας βενζίνης, η ταχύτητα μπορεί επίσης να αποτελεί σημαντικό παράγοντα, διότι οι γεννήτριες που λειτουργούν με υψηλότερες ταχύτητες, τείνουν να μην διαρκούν τόσο πολύ όσο εκείνες που λειτουργούν σε χαμηλότερες ταχύτητες.

Οι γεννήτριες με τις υψηλότερες ταχύτητες, είναι επίσης πολύ πιο φθηνές, καθώς φθείρονται πολύ πιο σύντομα. Αν αναρωτιέστε αν είναι καλύτερο να αγοράσετε μία μονοφασική ή μία τριφασική γεννήτρια, καλό είναι να γνωρίζετε πως οι μονοφασικές γεννήτριες, είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού. Αυτό ισχύει, επειδή είναι ικανές να τροφοδοτήσουν όλες τις βασικές οικιακές συσκευές, ενώ οι τριφασικές γεννήτριες χρησιμοποιούνται κυρίως σε βιομηχανίες.

Αφού λάβετε όλες αυτές τις αποφάσεις, το μόνο πράγμα που απομένει, είναι να πάτε σε κάποιο ανάλογο κατάστημα και να αγοράσετε την δική σας γεννήτρια για το σπίτι σας. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε σοβαρά όλα τα παραπάνω πριν αγοράσετε μία γεννήτρια, αφού θα είναι πάνω από όλα μία επένδυση.