Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία σε όλη την Εύβοια από εβδομάδα – Θα βρέχει σχεδόν παντού

Στην τελευταία του ανάρτηση το meteo αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Από το συνολικό ύψος βροχής σε χιλιοστά που προβλέπει το αριθμητικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι την Τρίτη 5/9, φαίνεται ότι η περιοχή του Έβρου θα είναι από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας μας που δεν θα δεχθεί βροχοπτώσεις».

Ανησυχητική παραμένει η πρόγνωση για ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο έως και τα επτά μποφόρ μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Μάλιστα, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο θα διατηρηθούν μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 5 Αυγούστου, ενώ θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα και τα νησιά του Ιονίου (από τη Δευτέρα).

Σήμερα Παρασκευή (1/9), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και ίσως λίγες βροχές μικρής διάρκειας στην κεντροανατολική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά της εποχής.

Το Σαββατοκύριακο (2-3/9), γενικά, δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με βασικές εντάσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Στο Αιγαίο είναι πιθανό η έντασή τους να φθάσει και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Γενικά, ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και της Κυριακής θα είναι καλός, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ωστόσο το σκηνικό αλλάζει από την ερχόμενη εβδομάδα.

Κάπως έτσι, η ζέστη των προηγούμενων ημερών θα δώσει τη θέση της σε μία φθινοπωρινή κακοκαιρία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, τα δυτικά και τα κεντρικά τμήματα, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα διαρκέσει, τουλάχιστον, έως την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

«Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα «κύμα» κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου» είπε στο OPEN.