Εύβοια: Ο θησαυρός της θάλασσας του έφερε μεγάλο μπελά!

Δεν κατάφερε βέβαια να το χαρεί μιας και τον βρήκαν οι άντρες του λιμενικού.

Το περιστατικό έγινε στα Πολιτικά με έναν άντρα να κάνει βουτιά στον βυθό για να βρει τον θησαυρό.

Μιλάμε για το ολοθούριο που είναι παράνομη η αλίευση του και κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια μιας και η τιμή πώλησης του κιλού κοστίζει πάνω από δύο χιλιάδες ευρώ.

Εκτός από έδεσμα, αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα εκλεκτό δόλωμα για τα παραγάδια, καθώς εκτός των άλλων έχει τη φυσική ιδιότητα να φωσφορίζει εντός του νερού.

Πρόκειται για έναν οργανισμό που τον βρίσκουμε κυρίως στις θερμές και εύκρατες θάλασσες. Η ονομασία του (αγγούρι της θάλασσας) προήλθε από το σχήμα που θυμίζει το γνωστό λαχανικό, ενώ κάτω από το δέρμα του υπάρχει ένας ενδοσκελετός. Ζει κυρίως μέσα στην άμμο ή σε ρωγμές βράχων και τρέφεται με ζωικές ή φυτικές ουσίες από τη λάσπη του βυθού.

Δεν κατάφερε βέβαια να το χαρεί μιας και τον βρήκαν οι άντρες του λιμενικού.
Φωτογραφία αρχείου

Κι αν το κανονικό αγγούρι δεν μπορείς να το αγοράσεις πάνω από 2 ευρώ το κιλό, δεν ισχύει το ίδιο για τον θαλασσινό αγγούρι που σίγουρα δεν θα βρεις το κιλό κάτω από 2000 ευρώ.

Αποτέλεσμα είναι πολλοί να αναζητούν τον θησαυρό της θάλασσας. Στην προκείμενη περίπτωση ένας έπιασαν ένα άντρα που είχε βρει 120 άτομα του είδους ολοθούριο.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στα Πολιτικά διαπιστώθηκε να έχει διενεργήσει υποβρύχια αλιεία σε απαγορευμένη χρονικά περίοδο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα ανωτέρω άτομα ολοθούριων κατασχέθηκαν και επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.