Ροβιές: Το τσουβάλι είχε έναν θησαυρό που του έφερε μπελάδες

θησαυροσ, ροβιεσ, τσουβαλι

Όλα έγιναν την Μεγάλη Εβδομάδα στις Ροβιές. Και το πλήρωσε ακριβά μιας και το τσουβάλι έκρυβε έναν θησαυρό που δεν ήταν δικός του. Και όταν κάτι δεν σου ανήκει, τότε ξεκινούν τα προβλήματα.

Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας κάτοικος της περιοχής στις (12.04.2023) που το τσουβάλι, λίγο αργότερα του έφερε πολλούς μπελάδες.

Μέσα στο τσουβάλι υπήρχε ένας θησαυρός από τη θάλασσα και θα σας εξηγήσουμε γιατί αποκαλείται έτσι.

Στο τσουβάλι μέσα είχε αχινούς που σε ολόκληρη την Ελλάδα θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και οι αρμόδιες επιβάλουν τσουχτερά πρόστιμα στους κολυμβητές, ερασιτέχνες ψαράδες χωρίς άδεια αλιείας, απλούς πολίτες, που περνούν την ώρα τους ψαρεύοντας αχινούς.

Ο αχινός είναι θησαυρός για την θάλασσα γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς ιχθυολόγους, κάθεται σε ένα σημείο και συγκεντρώνει τη βρωμιά του νερού, πολύ περισσότερο όταν υπάρχει μόλυνση.

Στις Ροβιές βρέθηκαν οι άνδρες του λιμενικού και έπιασαν έναν κάτοικο της περιοχής να κουβαλά στο τσουβάλι τον συγκεκριμένο θησαυρό της θάλασσας.

Όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία είχε αλιεύσει 140 αχινούς. Το συγκεκριμένο νούμερο ήταν σε υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου ανά ημέρα ανά ερασιτέχνη αλιέα.

θησαυροσ, ροβιεσ, τσουβαλι

Το λιμενικό δεν του έβαλε μόνο πρόστιμο για τον αριθμό των αχινών που πήρε από την θάλασσα αλλά και για το γεγονός ότι αυτό το έκανε σε απαγορευμένη χρονική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος θησαυρός, επαναποντίστηκε στη θάλασσα μιας και είναι μεγάλη η σημασία της ύπαρξης του εκεί όπως οι πολύτιμες στάλες βροχής στην ανομβρία.