Εύβοια: Τι ζημιά έγινε στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας;

ζημια γεφυρα χαλκιδασ

Μετά το σοκ άρχισαν να αναρωτιόντουσαν ποια ήταν η ζημιά στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας.

Ακόμα δεν μπορούν να ξεχάσουν αυτό που είδαν στα μάτια τους όσοι έκαναν την βόλτα τους στην παραλία της Χαλκίδας.

Στην αρχή σοκαρίστηκαν από το θέαμα και λίγο αργότερα άρχισαν να αναρωτιούνται αν έγινε κάποια ζημιά στην παλιά γέφυρα στη Χαλκίδα.

Ήταν δέκα και μισή το βράδυ της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου όταν είδαν ένα ιστιοφόρο να το έχουν παρασύρει τα ρεύματα.

Όλα έγιναν αστραπιαία και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το ιστιοφόρο με τα ρεύματα κατευθύνθηκε από την μεριά του λιμανιού προς την γέφυρα της Χαλκίδας.

Πλησίασε κοντά στην παλιά γέφυρα Χαλκίδας και ακούστηκε ένας δυνατός ήχος. Όλοι κατάλαβαν πως κάτι κακό συνέβη.

Λίγα δευτερόλεπτα έσβησαν και τα φώτα στην πλευρά της Ευβοϊκής ακτής. Αμέσως μετά το ιστιοφόρο κατευθύνθηκε προς την παραλία της Χαλκίδας με τα καταστήματα.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο το σκάφος προσέκρουσε στην γέφυρα του πορθμού Ευρίπου, προκαλώντας ζημιά στα ιστία και στα έξαλα του σκάφους.

Συγκεκριμένα, 10 αλλοδαποί ήταν πάνω στο σκάφος και περίμεναν να ανοίξει η γέφυρα.

Σύμφωνα με το λιμενικό παρασύρθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το θαλάσσιο ρεύμα με αποτέλεσμα την πρόσκρουση στην γέφυρα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό όχημα και σκάφος του λιμενικού ενώ το εν λόγω ιστιοφόρο, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις ιχθυόσκαλας Χαλκίδας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Τι ζημιά έγινε στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας;

Η πρόσκρουση του ιστιοφόρου στη γέφυρα της Χαλκίδας, άφησε πίσω της υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα, έχουν καταστραφεί τα φώτα που είναι πάνω στη γέφυρα, από την πλευρά της Ευβοϊκής ακτής.